534 bin üniversiteliye kötü haber!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 15 2016
Vakıf üniversitelerini kayyımla gasbeden hükümet on binlerce öğrencinin hayatını kabusa çevirecek bir uygulamaya hazırlanıyor. Torba yasaya eklenen bir madde ile faaliyet izni iptal edilen vakıf üniversitelerinde okuyan öğrencilerin YÖK'ün uygun gördüğü üniversitelere naklinin yolu açıldı.
Video: Arşiv
YÖK, nakil işleminde öğrencilerin üniversiteye giriş puanlarını esas alacak. İstanbul'da okuyan öğrenciyi Türkiye'de istediği yere gönderebilecek.
Öğrenciler vakıf üniversitelerine ödedikleri ücreti de ödemeye devam edecek. Vakıf üniversitelerinde 534 bin 177 öğrenci eğitim görüyor.
Hükümet torba yasaya eklediği madde ile skandal bir düzenlemeye daha imza attı.
Faaliyet izni iptal edilen vakıf üniversitelerinden devlet eliyle ve YÖK'ün uygun gördüğü üniversiteye geçirilecek öğrenciler, vakıf üniversitelerine ödedikleri eğitim ücretlerini devlete ödemeye devam edecek.
Mağduriyet çok büyük
YÖK öğrencileri giriş puanlarını dikkate alarak Türkiye'de istediği herhangi bir üniversiteye gönderebilecek.
Vakıf Ünivesiteleri'nde toplam 534 bin 177 öğrenci eğitim görüyor. Kayyım yoluyla gasbedilen ünivertisetelerde ise 67 bin 672 öğrenci kayıtlı.
Kayyım yoluyla el konulan üniversitelerde TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edilen, Milli Eğitim sistemini kökten değiştirecek torba yasaya eklenen maddeden vakıf üniversiteleri ve öğrencilerine mağduriyet çıktı.
YÖK Başkan Vekili Prof.Dr. Yavuz Atar, ‘Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği'yle, vakıf üniversitelerinin faaliyetinin kaldırılabileceği yönündeki düzenlemede eksik kalan,
öğrencilerin durumu ne olacak sorusunun oluşturduğu boşluğu kapatmak için bu yasayı çıkardıklarını belirtti.
‘VAKIFLARI CEZALANDIRACAĞIZ'
Milli Eğitim Komisyonu Üyesi ve CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “YÖK diyor ki, biz zamanında yol verdik bazı arkadaşlara.
Fakat şimdi bazılarına zaman içinde el konulması gerekebilecek. Biz de bu öğretim üyelerini ve vakıfları cezalandıracağız, kulaklarını çe
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi2.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!3.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı10.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hu...


