AB tarafından Belarus'a uygulanılan yaptırımlar genişletiliyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Kasım 11 2021
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Polonya ile yaşanan mülteci krizinden dolayı AB’nin Belarus'a yönelik yaptırımları genişleteceğini açıkladı.

Evrensel'de yer alan habere göre Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Polonya ile yaşanan mülteci krizinden dolayı AB’nin Belarus'a yönelik yaptırımları genişleteceğini açıkladı.
ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da AB Komisyonu Başkanı von der Leyen’i kabul etti.
Görüşmenin ardından von der Leyen, Beyaz Saray bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Biden ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten von der Leyen, Kovid-19’a karşı aşılanma oranlarının artırılması için çalışılması konusunda mutabık kaldıklarını aktardı.
Von der Leyen, toplantıda, Ukrayna konusu ve Polonya ile Belarus arasında yaşanan göçmen krizinin de gündeme geldiğini belirterek, AB’nin Belarus’a yönelik yaptırımları genişleteceğini ve bu yaptırımların hem kişilere hem de kuruluşlara yönelik olacağını kaydetti.
Konuyla ilgili Belarus'u eleştiren von der Leyen, “Bu yaşananlar Belarus ve Polonya arasında bir göçmen krizi değil, bunlar Minsk'teki otokratik rejimin komşularının istikrarını bozma girişimidir" değerlendirmesinde bulundu.
BM'DEN İKİ ÜLKEYE KRİZİ ÇÖZME ÇAĞRISI
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Belarus-Polonya sınırında dondurucu soğukta çok sayıda göçmen ve mültecinin çaresiz durumda kalmaya devam etmesinden dehşete düştüğünü belirterek, ilgili devletleri sorunun çözümü için acil adımlar atmaya çağırdı.
Yüksek Komiser Bachelet, Belarus'tan Avrupa'ya göçme arayışıyla Polonya'ya geçmeye çalışan mültecilerin durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Bach
Bu haberler de ilginizi çekebilir

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

KEMAL GÜLEN







