ABD'de hükümet kapandı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Aralık 22 2018
ABD’de federal hükümet Meksika sınırına örülen duvarın finansmanı nedeniyle yaşanan bütçe krizi sonucunda kısmen ve geçici olarak kapandı.
Amerika’da Kongre, federal hükümetin bazı bakanlık ve dairelerinin finansmanı üzerinde anlaşmaya varamadı ve hükümetin fon akışının süresi 21 Aralık Cuma gecesi itibarıyla doldu. Tasarının oylanabilmesi için Kongre’de yeterli çoğunluk sağlanamadığı için oylama ertelendi.
ABD Başkanı Trump, Demokrat Partili liderler ve Cumhuriyetçi Kongre üyeleri arasında sınıra duvar projesine bütçe desteği konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle hükümetin kapandığını söyledi. Twitter’da gece yarısından kısa süre önce yayınladığı videoda, hükümetin kapanmasından Demokratları sorumlu tuttu. Daha güçlü sınır güvenliği için duvarın gerekliliğini bir kez daha vurguladı. ‘Umarım bu kapanma uzun sürmez’ dedi.
Trump, geçen hafta, Temsilciler Meclisi'nde duvar için gereken 5 milyar doları onaylayacak sayıda Cumhuriyetçi Partili üye olduğunu iddia etmişti. Cumhuriyetçi liderlerin Cuma gecesi, tam da Noel tatili öncesinde Trump'ın en büyük kampanya önceliklerinden biri olan sınır duvarının finansmanını oylamak için Washington'a dönmediği gözlendi.
Trump 'kapanma çok uzun sürebilir' demişti
Trump önceki gün yaptığı açıklamada, Kongre’den bir harcama tasarısının Cuma gece yarısına kadar geçmemesi ve bunun sonucunda hükümetin kısmen kapanması halinde bundan Demokratlar’ın sorumlu olacağını ve kapanmanın “çok uzun sürebileceğini” söylemişti.
Beyaz Saray, hükümetin kapanması halinde Trump’ın Noel tatili için Florida’ya gidişini iptal edeceğini açıklamıştı.
Hükümetin kapanması ne anlama geliyor?
Amerika’da hükümetin kapanması demek acil ve zorunlu olmayan devlet çalışanlarının zorunlu izne çıkarılması, birçok devlet dairesinin hizmet vermemesi anlamına geliyor. Bu son kapanmadan, 800 binin üzerinde federa
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'2.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'3.Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonları" hazırlığı içindeyiz4.Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı5.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı
6.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor7.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'8.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var9.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi10.Bunaltıcı sıkıntılar

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduy...

Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir s...

Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonlar...

Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı


