Aile Bakanı'nın yaptığına değdi mi?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Mart 23 2017
Türkiye'de hapishanelere doldurularak zulme uğrayan kadın ve çocuklar için kılını bile kıpırdatmayan Aile Bakanı'nın sarayın Avrupa'yla kavgasına argüman üretmesi nasıl değerlendirilmeli? TR724 yazarı Veysel Ayhan yazdı
Aile Bakanı'nın yaptığına değdi mi?

Bohçacı kadın hala konuşuyor

Aile bakanı röportajlarını sürdürmese, sömürüye devam etmese bunları tekrarlamaya gerek kalmazdı. Ama susmuyor hala doğru yaptığını sanıyor. Özetleyelim.

Erdoğan’ın Saray’a yerleştiği ilk zamanlardı. Saray’ın kaçaklığı, milyarlarca liranın israfı gazetelerde yer alıyordu. Erdoğan’sa Saray’ın millete ait olduğunu vurguluyordu. Hatırlayacaksınız bunun üstüne mizah duygusu gelişmiş bir grup genç, toplarını alıp Saray’a pikniğe gitmişti. İçeri girememiş, bahçe duvarlarının dışında piknik yapmaya kalkmıştı. Bir anda onlarca siyah takım elbiseli ve silahlı güvenlikçi peydahlanmış, kadın erkek demeden karga tulumba hepsini oradan uzaklaştırmıştı.

Yani sen kendi vatandaşını izinsiz bahçe duvarına bile yaklaştırmıyorsun.

Amerika’da birinin bahçesine izinsiz girsen, ev sahibinin silahla vurma hakkı var.

Bunları bırakalım bir kenara…

İnsan onurlu bir varlıktır. Davet edilmediği yere gitmez. Hatta istenmediği yere hiç gitmez. Hollanda Başbakanı’nın dediği gibi: “Terbiyeli, kültürlü ve uygar uluslar istenilmeyen yerde durmaz.”

YAPILAN HEM TÜRKİYE HEM HOLLANDA YASALARINA GÖRE SUÇ

Uluslararası gelenekler ve teamüller var. Muz cumhuriyetlerindeki bakanlar bile diplomasi kurallarını ayaklar altına almaz. Girişinin yasaklandığını bile bile bir başka ülkeye korsan gibi girmez.

Ayrıca bir başka ülke konsolosluğunda seçim kampanyası yapmak AKP’nin çıkardığı kanuna göre suç. Yani yaptığı hem Türkiye hem de Hollanda yasalarına göre suç.

Bunları da geçtik. Kadın, nezaket ve kibarlık demektir. Aile Bakanı Fatma Betül Sayan’ın yaptığı ise tıpkı siteye girişine izin verilmeyen bohçacı kadının duvardan atlayıp içeri girmesi hemen orada tezgah açması gibi…

Siteye duvardan atlamış ama site güvenlikçileri ta

Bu haberler de ilginizi çekebilir