AKP'deki 'Siyah ByLockçular'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Mart 15 2017
‘ByLock’ kullanan siyasilerin ‘Siyah ByLockçular’ olarak listelendiği ve AKP’lilere uzanınca beklemeye alınan siyasi ayak soruşturmasında dosyanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde olduğu öğrenildi.
AKP'deki 'Siyah ByLockçular'

AKP'deki 'Siyah ByLockçular' 

Aydınlık gazetesinin ByLock haberi on binlerce insanın tutuklanma gerekçesi yapılan mesajlaşma uygulamasıyla ilgili baştan sona atılan her adımın hukuki dayanağının olmadığını ve siyasi direktiflerle yürüdüğünü gözler önüne serdi. 

Doğu Perinçek ekibi 'AKP'de Siyah ByLockçular' haberinde 4 önemli itirafta bulundu. 

İtiraf- MİT mahkeme kararı olmadan tespit etti 

Aydınlık'ın haberine göre ByLock ile ilgili çalışma MİT tarafından yapıldı. Aralarında siyasilerin de olduğu belli isimler tespit edildi. Ancak operasyon 16 Nisan sonrasına bırakıldı. Aydınlık'ın haberi ByLock listelerinin hukuki delil olmadığını ortaya koyuyor. Çünkü TCK'ye göre istihbari bilgiler mahkemelerde delil olarak kullanılamıyor.

İtiraf 2- MİT listelerde ayıklama yapıyor

Gazete "ByLock kullananların listeleri korumaya alınırken listeler en tepeden belirlenen bir komisyonun denetimine verildiği öğrenildi. Verilen ByLock listelerinin MİT’in süzgecinden geçen liste olduğu kaydedildi. Konu ile ilgili olarak bilgi veren bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi, ByLock listelerinin ortalıkta dolaşmasının bazı sakıncaları olduğunu iddia ederken, ByLock görüşmelerinin de yargı dışında kolluk kuvvetlerine verilmemesini gerektiğini savundu. Yetkili, “Şu anda ByLock listeleri ve görüşmeler bir komisyonun denetiminde. Polis soruşturmalarında ilgili kişi ile bilgi isteyince kendisine sadece ByLock kullanıp kullanmadığı bildiriliyor. Yazışmalar yargı aşamasında veriliyor” dedi."

Aydınlık haberde açık açık MİT'in ByLock fişlemelerinde ayıklama yaptığını istediği kişileri çıkardığını söylüyor. Oysa eğer bir programı kullanmak suç ise kullanan herkesin şüpheli olması gerekiyor. Dahası bir delilin suç olmadığına karar verme yetkisi sadece mahkemelere ait. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir