AKP'li belediyenin yardım söylentisi izdihama neden oldu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Haziran 3 2015
Esenyurt’ta, belediyenin yardım dağıtacağı bilgisi üzerine belediye binası önüne gelen vatandaşlar izdihama sebep oldu. İçeriye girmek için kapıya yüklenen vatandaşlardan bazıları ezilme tehlikesi geçirdi.

Kıraç’ta belediyenin yardım dağıtacağı duyumu üzerine yüzlerce vatandaş sabah erkenden Esenyurt Belediyesi ek hizmet binası önüne akın etti. Aynı noktaya çok sayıda vatandaşın gelmesi izdihama neden oldu. Bekleyişinin sürmesi ve beklenen yardımın da bir türlü yapılmaması sinirleri gerdi. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, bunu seçim öncesi oy alma çalışması olarak değerlendirdi. Vatandaşlardan Muharrem Lülebaş, “Madem böyle bu parayı dağıtıyorsun, seçimden sonra dağıt. Milletten oy almak için yardım yapılmasın.” dedi.
İlerleyen saatlerde belediye görevlilerinin devreye girmesiyle, vatandaşların sıraya girmeleri istendi. Bunun üzerine güvenlik şeridi çekildi. Bu arada şeridi dinlemeyen vatandaşlar içeri girmek için kapıya yüklenince bazıları ezilme tehlikesi geçirdi. Kucağından çocuğuyla içerden çıkan bir kadın zor anlar yaşadı.
"BİZİM GİBİ İNSANLARI KANDIRIYORLAR YAZIK GÜNAH"
Uzun süren bekleyişten sonra içeri giren vatandaşlara ise herhangi bir yardım yapılmadı. Sadece yardım listesine isimleri yazıldı. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Bizim gibi insanları kandırıyorlar, başka bir şey yaptıkları yok. Sabah altıdan beri buradayım. Yazık günah yani.” dedi.
İçeriden çıkan bir diğer vatandaş ise sadece isminin yazıldığını ve yardımın ne zaman yapılacağının ise belli olmadığını dile getirdi.

Muzaffer Oyman isimli vatandaş ise “50 lira için bekliyor bu kadınlar, ayıp ayıp. Bu ülkenin kadınları insanları 50 liraya mı muhtaç?” şeklinde tepki gösterdi.
Uzun süren bekleyişe ve yardım alamamaya tepki gösteren bir kadın ise “ Tayip Erdoğan, o binayı (Saray) alana kadar, aç
Bu haberler de ilginizi çekebilir

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

KEMAL GÜLEN







