Almanya yine Erdoğan'a salon konuşması izni vermedi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 26 2018
Alman hükümeti, “Almanya’daki Türklerle salon toplantısına karşı mesafeliyiz” diyerek Ankara’ya diplomatik ret cevabı verdi. Bunun üzerine Ankara’nın ikisi Berlin, biri Köln’de istediği üç salondan da vazgeçildi.
Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre Erdoğan'ın 27 Eylül-29 Eylül tarihleri arasındaki Almanya programı, Alman hükümetinin Türkiye'nin bazı isteklerine karşı çıkması nedeniyle üçüncü kez değişti. Erdoğan, Almanya'daki Türklerle salon toplantısına izin çıkmayınca, Türk iş adamları ile toplum temsilcileri ile Adlon Oteli'nde bir araya gelecek.
ÜÇ SALON İÇİN DE RET GELDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berlin'deki Tempodrom veya Dortmund'daki Wetfalen Salonu'nda Türklerle buluşması yönündeki talebi, hatta Köln'de AKP'nin Avrupa örgütünce tutulan bir salona Alman hükümetinden onay çıkmadı. Bu durum Ankara'ya, "Alman hükümeti bu talebe mesafeli ve şüpheli yaklaşmaktadır" şeklinde diplomatik bir dille bildirildi. Bunun üzerine peş peşe program değişiklikleri oldu. İlk program 20 Eylül'de hazırlanmıştı ama ayrıntıları net değildi. Daha sonra 22 Eylül'de yeni bir program açıklandı. Burada ufak değişiklikler vardı ve yine Türk vatandaşlarıyla buluşma yoktu.
AKŞAM GELECEKTİ, ERKENE ALINDI
Son program ise bugün (25 Eylül) geç saatlerde açıklandı ve daha önce 27 Eylül günü akşam Berlin'e geleceği açıklanan Erdoğan'ın, bu kez saat 12.30'da Berlin-Tegel Havaalanı'na ineceği duyuruldu.
Erdoğan burada askeri törenle karşılanacak ve ardından, zenginlerin ve ünlülerin oteli Adlon'a geçecek. Burada, Türk işadamları, toplum temsilcileri ve özel davetlilerle görüşmeler yapılacak. Bu toplantının saati son ana kadar bilinmiyordu. Bu nedenle bir çok Türk, Adlon Oteli'nde 27 Eylül Perşembe akşamı için yer ayırttı.
OTEL FİYATLARI 4'E KATLANDI
27 Eylül gününe AKP'nin Avrupa örgütünün de ilgisi çok büyük oldu ve otel fiyatları 4 katına çıktı. Hatta 27 Eylül akşamı, Berlin şehir merkezine 10 kilometre mesafedeki, ü
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'2.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'3.Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonları" hazırlığı içindeyiz4.Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı5.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı
6.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor7.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'8.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var9.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi10.Bunaltıcı sıkıntılar

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduy...

Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir s...

Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonlar...

Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı


