Almanya'dan Afrika açılımı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Kasım 21 2023
Almanya Başbakanı Scholz ile 13 Afrika ülkesinin lider ve üst düzey temsilcilleri Alman şirketlerini Afrika'da daha fazla yatırım yapmaya davet etti.
Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile 13 Afrika ülkesinin lider ve üst düzey yöneticileri Alman şirketlerini Afrika'ya daha fazla yatırım yapmaya çağırdı. Scholz Pazartesi günü Berlin'de G20 çerçevesinde düzenlenen Compact with Africa" (CaW) başlıklı yatırım konferansında yaptığı konuşmada Afrika'nın çok büyük bir potansiyeli olduğunu söyledi. Scholz ayrıca Afrika'nın Almanya için önemli bir yeşil hidrojen tedarikçisi haline gelebileceğini de vurguladı. Almanya Başbakanı, Afrika ile Almanya arasında oluşturulacak bir serbest ticaret bölgesinin ikili ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. Almanya, 2017'deki G20 dönem başkanlığı sırasında özellikle reform yanlısı Afrika ülkelerinin de katılımıyla CwA girişimini başlatmıştı. Şu anda girişimde 13 Afrika ülkesi yer alıyor.
Girişimin Afrika ülkelerini büyük ölçekte iklim dostu hidrojen üretimine geçmeye teşvik ettiğini söyleyen Scholz, girişime katılan ülkelerin diğer Afrika ülkelerine kıyasla daha büyük bir büyüme kaydettiklerini belirterek "Compact-with-Africa konferansı Almanya'ya bir ortak olarak güvenebilirsiniz sinyali göndermeli” diye konuştu. Almanya Başbakanı bu ülkelerden yüklü miktarlarda yeşil hidrojen satın alacaklarını da sözlerine ekledi.
Yenilenebilir enerjinin Afrika'daki elektrik üretiminin yalnızca yüzde birini oluşturduğuna dikkat çeken Almanya Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck de, toplantıda yaptığı konuşmada, iklim dostu bir ekonomiye geçişin Afrika ülkeleri için muazzam bir fırsat olacağını belirterek "Biz ortak olarak hazırız, ancak ne istediğinizi söylemeniz ve iş planlarını hazırlamanız gerekiyor" diye konuştu.
Afrika'ya daha fazla yatırım çağrısı
Toplantıda söz alan Alman-Afrika İş İnsanları Birliği Başkanı Sabine Dall'Omo ise, Alman şirketlerinin Afrika'daki yatırımlarının hala "hayal kırıklığı yar
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'2.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'3.Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonları" hazırlığı içindeyiz4.Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı5.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı
6.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor7.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'8.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var9.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi10.Bunaltıcı sıkıntılar

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduy...

Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir s...

Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonlar...

Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı


