Bayram telaşı başladı; 10 bin otobüs, 7 milyon kişiyi taşıyacak

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Temmuz 9 2015
Türkiye, Ramazan Bayramı için bir kez daha yoğun bir yolcu trafiğine hazırlanıyor. Bayram tatilinde 7 milyon insan ise seyahat için otobüsü tercih etti.
Türkiye, Ramazan Bayramı için bir kez daha yoğun bir yolcu trafiğine hazırlanıyor. Bayram tatilinde 7 milyon insan ise seyahat için otobüsü tercih etti.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşları tatil telaşı sardı. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, 7 Haziran seçimleri, üniversite ve Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavı sebebiyle sezonu geç açan sektörün bayram öncesi hareketlendiğini söyledi. Ülke genelinde faaliyet gösteren 353 otobüs firmasının 8 bin 500 aracına ilave olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın izniyle D2 belgeli bin 500 otobüsle birlikte 10 bin aracın Ramazan Bayramı'nda hizmet vereceğini belirten Erdoğan'a göre, 15 Temmuz ile 21 Temmuz tarihleri arasında 7 milyon kişi otobüsle seyahat edecek.

Seçim ve sınavların yanı sıra havaların yağışlı olması sebebiyle otobüsçülerin sezonu geç açtığını belirten TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren sektörde yaprak kımıldamadığını kaydetti. 10 Temmuz'dan itibaren hareketliliğin başlayacağını dile getiren Erdoğan, 353 şirket bünyesinde 8 bin 500 otobüse ilave olarak D2 belgeli bin 500 kadar otobüsle de ek seferler düzenleneceğini açıkladı.

YOLCULARIMIZ EMNİYET KEMERLERİNİ TAKSIN, ZATEN DÜNYANIN EN GENÇ FİLOSUNA SAHİBİZ

10 bin otobüsün 15-21 Temmuz tarihleri arasında 7 milyon kişiyi taşıyacağını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "Yoğun günlerde İstanbul'da günde 150 bin kişi olmak üzere ülke genelinde günde 1 milyon kişiyi taşıyacağız. Vatandaşlarımız biletlerini erken alsınlar, mümkünse gidiş-dönüş alsınlar. Korsan otobüslere kanılmasın. Terminallerin dışında sefer düzenleyen otobüsler vatandaşlarımızı mağdur ediyorlar. Yolcularımızdan bir istirhamımız da lütfen emniyet kemerlerini taksınlar. Devamında korsan diye tabir ettiğimiz otogarlardan kalkmayan firmalardan bilet almasınlar. Kaptanlarımız zaten hazırlıklı. Sezonu bekliyoruz. Dünyanın en genç otobüs filosuna sahibiz. D1 belgeli otobüslerimizin yaş ortalaması

Bu haberler de ilginizi çekebilir