'Biz de tahliye sevinci yaşamak istiyoruz'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 29 2016
Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e hak ihlali yapıldığı gerekçesiyle verdiği tahliye kararı, diğer tutuklu gazeteciler için umut oldu.

Aylardır Silivri Cezaevi'nde çeşitli işkencelere maruz bırakılan Hidayet Karaca, Mehmet Baransu ve Gültekin Avcı'nın aileleri AYM'nin emsal kararının üç gazeteci için de uygulanmasını istiyor. Aileler, tahliye kararı sonrası Dündar ve Gül'ün yakınlarının cezaevi önündeki heyecanlı bekleyişini izlerken duygu dolu anlar yaşadıklarını belirtti. Gültekin Avcı'nın oğlu İsmail Avcı, Dündar ve Gül'e geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Gazeteci Baransu'nun eşi Nesibe Baransu ise aynı sevinci yaşamayı beklediklerini ifade etti. Bir dizi film senaryosundan dolayı tutuklanan Hidayet Karaca'nın eşi Şule Karaca da Dündar ve Gül'ün tahliyesine çok sevindiğini, aynı hakimlerin eşinin tahliyesine karar vermediklerini kaydetti.
Karaca ve Baransu'nun eşi ile Avcı'nın görüşleri özetle şöyle:
ŞULE KARACA (HİDAYET KARACA'NIN EŞİ): Can Dündar ve Erdem Gül'e çok sevindik. AYM'nin kararı belli olduktan sonra Hidayet Bey savunma yaptı. Aynı hakimler, Hidayet Karaca'ya tahliye kararı vermedi. Avukatlarımız ve Hidayet Bey savunmalarında, Dündar ve Gül için verilen kararın emsal teşkil etmesini talep etti. En mükemmel savunma da yapılsa hüküm verilmiş. Üç gün boyunca 'Adalet Mülkün Temelidir' yazısını gördük ama mülk tamamıyla yıkılmış. Altında kalan da bizleriz. Geçen yıl nisan ayında verilmiş bir tahliye kararı olmasına rağmen Hidayet Bey esir. Koca saraylar yapmışlar ama içleri bomboş. Aynı gün karşımızdaki duruşma salonunda 4 IŞİD'ciye tahliye kararı verildi. Eşim 'ben terörist isem, sülalemle birlikte Allah canımızı alsın' dedi. Bizler de yüksek sesle bu duaya 'amin' diye karşılık verdik. Hakimler de duydular. Böyle bir komedi yaşanıyor. İlk günden itibaren adil bir yargılanma istiyoruz. Tekrar bireysel başvuruda bulunacağız.
NESİBE BARANSU (MEHMET BARANSU'NUN EŞİ): Yaklaşık 350 gündür sümen altı edilen bir talebi bekliyoruz. Can Dündar ve Erdem Gül'ün talebi 40. günde AYM'nin gündemine
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı7.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı8.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...9.Mahkeme salonunu birbirene katmışlardı: Daltonlar'ın cezası belli oldu!10.Rusya cephesinden ilk açıklama: Rus İHA'larının Türkiye'de ne işi var?

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


