Özgecan'ın katili ve babası 13 saniyede vurulmuş
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 13 2016
Özgecan Aslan'ın katili minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmittin Altındöken'in cezaevinde vurulması ile ilgili ayrıntılar, ifadelerin alınması ve güvenlik kameralarının incelenmesi ile tek tek ortaya çıkmaya başladı.

14 ay önce İzmir'den Adana'ya nakledilen ve 'profesyonel tetikçi' olarak bilinen Gültekin Alan'ın havalandırmaya çıkarken tuvalete gidip, olayda kullandığı tabancayı aldığı, kapıdaki bir infaz koruma memurunun başına tabanca dayayarak, baba ile oğluna evrak imzalatacağını söyleyip ölüm tehdidiyle koğuşlarının kapısını açtırdığı, ardından ikisine de kurşun yağdırdığı belirlendi. Alan'ın, infaz koruma mumurunu rehin alıp, kapıyı açtırdıktan sonra Ahmet Suphi ile babası Necmittin Altındöken'i vurmasının sadece 13 saniye sürdüğü belirlendi.
AZMETTİREN VAR MI?
Katil zanlısı Gültekin Alan'ın cinayetten sonra bir süre direnip vakit geçirdiği, sonra da silahı infaz koruma memurlarına verip teslim olduğu anlaşılırken, tabancanın cezaevine nasıl ve kim tarafından sokulduğuna ilişkin kesin bir bilgiye henüz ulaşılamadı.
Gültekin Alan'ın cinayeti kendi inisiyatifiyle mi işlediği, bir başka kişi tarafından azmettirilmiş olabilme ihtimali de değerlendiriliyor. Bu nedenle, cezaevi personelinin zaman zaman 2'nci kez ifadelerine başvuruluyor.
BABA ASLAN: FARKLI BİR TUTUM SERGİLEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL
Kızı Özgecan'ın ölümünden bugüne kadar sağduyulu konuşmalarıyla dikkat çeken Mehmet Aslan, kızının katili Ahmet Suphi Altındöken'in cezaevinde öldürülmesini değerlendirirken yine örnek bir konuşmaya imza attı. Kızının 425 gün önce katledildiğini belirten baba Aslan, "Ailem adına söylüyorum, ağzımızdan barıştan, sevgiden, güzellikten, vicdandan, merhametten başka bir söz çıkmadığı için buna bir lütuf gözüyle bakıyoruz. Durum böyleyken artık ülkedeki o kadar acının ve ıstırabın bu kadar anaların, Özgecanların, meleklerin canı yanıyorken bizim farklı bir cümle, farklı bir tutum ve davranış sergilememiz mümkün değil. İlk duyduğumda inanın hiçbir şey hissetmedim ne acı, ne üzüntü, ne sevinç hiçbir şey. O haber adeta dipsiz bir kuyunun dibine düşmüş bir taş gibi küçük bir et
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı3.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü4.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!5.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!


