CHP'lilerin telefonlarına virüs bulaştırıp dinlemişler....

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Mayıs 14 2018
Alman şirketi Finfisher'ın geliştirdiği bir virüsün, geçen yaz düzenlenen Adalet Yürüyüşü sırasında CHP'lilerin cep telefonların bulaştırıldığı ve bu virüs üzerinden CHP'li siyasetçilerin konuşmalarının dinlendiği, yazışmalarının canlı olarak takip edildiği iddia edildi.
CHP'lilerin telefonlarına virüs bulaştırıp dinlemişler....


Alman Süddeutsche Zeitung, NDR ve WDR yayın kuruluşlarının ortaya çıkardığı habere göre, virüs içeren programın Türkiye’ye nasıl gönderildiği bilinmiyor. Habere kaynak olarak, dijital ortamda vatandaşların haklarını savunmayı hedefleyen Access Now adlı grubun hazırladığı rapor gösteriliyor. Bağımsız bilgisayar güvenlik uzmanlarının 32 sayfalık raporu inceleyerek iddiayı doğruladıkları da belirtiliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin izlenmesi için kullanılan yazılımın adının 'Finspy' olduğu ve merkezi Münih’te bulunan Finfisher adlı şirket tarafından geliştirildiği belirlendi. Haberi veren medya kuruluşlarının görevlendirdiği güvenlik uzmanı Profesör Thorsten Holz, söz konusu yazılımı analiz ettiğini ve geliştirilen Truva virüsü sayesinde cep telefonlarının izlenebileceğini söyledi.  Finsby adlı virüsün bir benzeri ile karşı karşıya olunduğunu belirten Holz, programın telefon konuşmalarını ve yazışmaları canlı olarak izleyebileceğini vurguladı.

Virüsü kimin ısmarladığı bilinmiyor
Virüsün, CHP’nin geçen yıl Haziran ayında düzenlediği Adalet Yürüyüşü sırasında sosyal medya üzerinden protestocuların kullandığı #adaleticinyürü adlı slogan aracılığı ile bulaştırıldığı belirlendi. Sahte hesap sahipleri bu sloganı kullanarak yürüyüşteki son durum hakkında bilgi almak için kullanılabilecek bir program indirilmesini öneren bir link verdiler. Programı indirenlerin cep telefonlarına Alman şirketinin geliştirdiği virüs bulaştı. Alman şirketi Finfisher’e kimin söz konusu virüs programını ısmarladığı bilinmiyor. Finfisher’in internet sayfasında,  terör ile mücadele etmek amacı ile gizli istihbarat servisleri ile işbirliği içinde olunduğu yazıyor.  CHP’nin virüs yoluyla izlendiğini ortaya çıkaran Access Now grubu, şirketin yabancı ülkelerde yaşayan muhalifleri, dolayısı ile Türkiyeli hükümet karşıtlarını takip etme hizmeti sunabileceğini iddia ed

Bu haberler de ilginizi çekebilir