Çılgın projeye tartışılacak bütçe: 2021’de Kanal İstanbul’a 1.000 TL
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ocak 16 2021
Resmi Gazete'de yayımlanan 2021 Yılı Yatırım Programı'na göre, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hayalim' dediği Kanal İstanbul Projesi'nin "Bağlantı Yolları, Etüt, Proje ve Yapımı" için 2021 yılında yalnızca bin lira bütçe ayrıldı.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 2021 Yılı Yatırım Programı’nda Kanal İstanbul ayrıntısı dikkati çekti.
Erdoğan’ın her fırsatta yapacaklarına dair iddiasını yinelediği proje için 2021 yılında sadece 1.000 TL’lik kaynak ayrıldı.
150 KİLOMETRELİK YOL İÇİN 1.000 TL
2021 Yılı Yatırım Programı’nı içeren Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.
Programda Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından “Kanal İstanbul Bağlantı Yolları, Etüt, Proje ve Yapımı” ismi altında 2013 ve 2024 yıllarını kapsayan 12 yıl için 8 milyar 629 milyon TL’lik bütçe ayrıldığı belirtildi.
Ancak toplamda 150 kilometrelik yol için 2021 yılında bu bütçenin sadece 1.000 TL’sinin tahsis edildiği ifade edildi.
2011 yılından bu yana gündemde olan Kanal İstanbul Projesi için Erdoğan "Hayalim." derken muhalefet ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu projenin "İstanbul'a ihanet" diye nitelendiriyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'5.Her bir alışveriş bir risk
6.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor7.Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonları" hazırlığı içindeyiz8.Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı9.İnstagram kullanıcıları tehdit altında: 17,5 milyon kişinin verileri çalındı10.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







