Patlamayla ilgili haberler üzerine Emniyet'ten açıklama!

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Temmuz 6 2015
HDP mitingine bombalı saldırının ardından tutuklanan IŞİD üyesi Orhan G.’nin ‘terör nitelikli kayıp şahıs’ olarak arandığı iddia edildi.. Basında çıkan haberler üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı.
Patlamayla ilgili haberler üzerine Emniyet'ten açıklama!

Oysa saldırıdan iki gün önce kaldığı otele gelen polisler, Orhan G.’nin ‘yoklama kaçağı’ olduğuna dair tutanak tutmuştu.

Hürriyet'ten İdris Emen'in haberine göre, Diyarbakır’da 4 kişinin hayatını kaybettiği, 414 kişinin yaralandığı HDP mitingine bomba koymakla suçlanan Orhan G. (20), saldırının ardından Gaziantep’te yakalanırken, olayın detayları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. IŞİD’e katılımın yoğun olduğu Adıyaman’ın Turgut Reis Mahallesi’nde oturan bir kişi 6 Mayıs 2015’te Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne bir e-posta göndererek kentte IŞİD üyelerinin olduğu yönünde ihbarda bulundu. Yazıda, “Sayın büyüğüm, ben size bir uyarıda bulunacağım. Bizim ilimizde bazı IŞİD’çiler var. Bizim mahalleden Orhan G. diye bir komşumuz da savaşmaya gitmiş. Annesi Hatice ile babası Mustafa, Orhan’ın yanına Suriye’ye, görmeye gitmiş. Bu işler bu kadar kolay mı oluyor? Biz mahallede tedirgin olduk. Hatta ben kendisine sordum, ‘Polis molis sana sormadı mı nereye gittiniz’ diye. Kendisi bana ‘Kimse bir şey sormadı’ dedi. Çocuklarımızı kandırıyorlar. Bize yardım edin” ifadeleri yer aldı.


Orhan G. ile ilgili 8 Mayıs tarihini taşıyan tebligat, 12 Mayıs'ta aileye ulaştı.

AİLEYE TEBLİGAT GİTTİ
İhbar üzerine Adıyaman Emniyet Müdürlüğü 12 Mayıs 2015’te Orhan G.’nin ailesine bir tebligat yolladı. Tebligatta, Orhan G.’nin Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2014/8374 sayılı soruşturma kapsamında ‘terör nitelikli kayıp şahıs’ olarak değerlendirilip arandığı belirtildi. Tebligatta ayrıca aileden konuyla ilgili bilgi alınacağı, gelişmelerle ilgili kendilerine bilgi verileceği de vurgulandı. Tebligat üzerine aile Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi.


SALDIRIDAN 2 GÜN ÖNCE
Aile, aradan 1 ay geçmeden oğullarının Diyarb

Bu haberler de ilginizi çekebilir