DSİ Kahramanmaraş'ta 8 tesis temeli attı


DSİ Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğü'nce, Göksun ilçesi Karaömer Mahallesi Adatepe Barajı önünde il genelinde 8 tesisin temel atma töreni düzenlendi.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinin 20 km kuzeydoğusunda Göksun Çayı üzerinde 1994 yılında başlanan Adatepe barajında tutulan suyun arazi sulanması için kanal temel atma töreni yapıldı. DSİ 20. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ve il genelinde Adatepe Sulaması 1. Kısım, Kumarlı Gölete ve sulaması, Andırın Çığşar Göleti ve sulaması, Çağlayancerit Düzbağ Kuzgunkayası gölet sulaması, K.Maraş Kapıçam- Tevekkeli-Kocalar-Öksüzlü ve Küpelikız köyleri, Afşin taşkın alanlara korkuluk ve taban kaplaması, Dulkadiroğlu Yurt Mah. Masil Dere ıslahı, Çağlayancerit Helete Mahallesi Kuru dere ıslah çalışması inşaatları temeli atıldı.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, il genelinde temeli atılan 8 tesisin DSİ bölge müdürlüğü tarafından yapıldığını belirterek DSİ çalışanlarına teşekkür etti. 'Yaradılanı severim yaratandan ötürü' sözü ile insanın insanı saygısının olması gerektiğini belirten Güvençer, son aylarda şehitlere dualar ettiğini belirterek "İnsan toprağa, toprak suya muhtaç, Allah bize bunu fazlası ile vermiştir. Bizler bu iki esası değerlendirmemiz lazım." dedi.

Törende konuşan DSİ Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, temeli atılacak olan kanalların Elbistan ve Afşin Ovasını sulayacağını belirterek 226 bin dekar arazinin cazibe su ile 77 bin dekar alanında pompalama su ile sulanacağını belirtti. Sulama için 3.4 metre çapında ve 40 bin metre boru döşeneceğini belirten Aydın proje bittiğinde yılda bölge halkının 2.5 milyon TL gelir elde edeceğini belirtti.

DSİ Afşin Şube Müdürü Hikmet Böke de, bölge halkının can damarı olan Adatepe Barajı ile 31 bin 554 hektar tarım arazisinin sulanacağını belirtti.

CİHAN
<< Önceki Haber DSİ Kahramanmaraş'ta 8 tesis temeli attı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER