'Düğmeye yeniden basıldı'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 28 2016
Samanyoluhaber.com yazarı irfan Sönmez, Hizmet hareketine yönelik yapılan cadı avıyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

İrfan Sönmez'in yazısı:
28 Şubat'ta darbeci Generallerden birine ithaf edilen bir söz vardı. irtica tehdidini(!?) anlatırken aşağı yukarı şunları söylemişti. "Bizim için asıl tehlike sakal uzatan,çarşaf giyen Müslüman tipi değil,asıl tehlike her gün traş olan takım elbisesini giyen, kravatını takan,dil bilen,okumuş,mürekkep yalamış olan tiplerdir.
Çarşaf giyen,sakal uzatan Müslüman tipi niçin tehdit değildi. Çünkü günümüz dünyasında bu şekil bir kisve ile toplumsallaşma,kitleleşme imkanı yok.Bu giyim tarzını öne çıkaran bir İslami sunumun marjinal kalacağını biliyorlardı,onun için tehdit değildi.
Halbuki, dil bilen,iyi giyinen,dünyayı tanıyan ama ibadetlerini de yapan Müslüman tipinin günümüz dünyasında ciddi bir karşılığı var. Üstelik bu Müslüman tipi nefis terbiyesi kadar toplum terbiyesine de büyük önem veriyor. Yani, 28 şubat okuyan,İslam'ı iyi temsil eden, toplumu dönüştürme planları olan Müslüman tipini irtica adı altında en büyük tehdit olarak görmüştü. Süreç boyunca sistem için tehdit olarak görülen bu Müslüman tipi hedefe alındı. Katsayı rezaleti ile aydın Müslüman tipinin önü kesilmeye çalışıldı.Yurt dışına doktora yapmaya giden öğrenciler arasında dindar olduğu düşünülenler ayıklanarak geri çağrıldı. Ancak toplumsal tepkiler bu operasyonun sonuna kadar götürülmesine müsaade etmedi. Operasyon yarım kaldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!
6.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?7.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret8.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici9.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?10.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...


