Dünya markasından büyük şok!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 30 2015
Avrupa'daki Volkswagen soruşturmasının ardından rakamlar açıklanıyor...

Sadece Fransa'da emisyon testlerinde hile yapıldığı belirlenen 1 milyon Volkswagen araç tespit edildi. Türkiye de Volkswagen araçları incelemeye aldı.
Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen’de sular durulmuyor. CEO’su istifa eden milyarlarca dolarlık ceza ile karşı karşıya kalan şirketin şimdiden ödeyeceği faturanın miktarı 50 milyar doları aşıyor. Fortune’un yaptığı bir hesaba göre 19 Eylül Cuma günü ortaya çıkan emisyon skandalının şu ana kadar şirkete faturası 54 milyar dolar. ABD’li makamların yaptığı araştırmaya göre sadece Birleşik Devletler’de 11 milyon aracın emisyon testlerinde hile yapıldı. Araç başına 37 bin dolar ceza ödenmesi gündemde. Bu ceza bazı modellerin fiyatından bile yüksek… Sadece Fransa'da emisyon testlerinde hile yapıldığı belirlenen 1 milyon Volkswagen araç tespit edildi.
Öte yandan geçen haftadan bu yana Frankfurt’ta işlem gören VW hisseleri yüzde 30’a yakın düştü. Şirket piyasa değerinden 28 milyar dolar kaybetti. Ayrıca şirket araçların emisyon testlerindeki sorunların giderilmesi için otomobillerini geri çağırmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda firmanın kasasından 8 milyar dolar daha çıkacak.
Ayrıca Wolkswagen, İsveç'te 224 bin 746 aracı geri çağıracağını açıkladı.
FORTUNE-AFP
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı3.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!4.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor5.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER







