Edirneli esnaf kepenk kapattı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Ocak 21 2022
Bulgaristan'ın ülkeye girişlerde aşı ve PCR testi zorunluluğu getirmesi Edirne esnafını vurdu

Bulgaristan'da Sağlık Bakanlığı artan Covid-19 vakaları ve ülkedeki aşılama oranının düşük olması nedeniyle Türkiye'yi 'kırmızı bölge'ye aldı. Ülkeye girişlerde PCR testi şartı getirilmesi ise Edirne'ye gelen turist sayısında düşüşe yol açtı. Kentteki birçok işletmeci turist sayısı düşünce kepenk kapattı.

Bulgaristan'da PCR testinin 600-700 lira arasında olması, kural devreye girince etkisini gösterdi ve ilk günden turist sayısında düşüş yaşandı. Türkiye'ye giriş yapan turist sayısı geçen hafta 10 bin civarındayken, dün 3 bin 207'ye düştü. Yüzde 70'lik düşüş, Bostanpazarı Caddesi'ndeki esnafın satışlarını düşürdü.

'MALLAR ELİMİZDE KALDI'
Esnaf Halil Girgin, Bulgaristan'da hükümetinin PCR testi zorunluluğu uygulamasının başlamasının ardından işlerinin çok durgunlaştığını belirtti ve şöyle konuştu:
"İşlerimiz şu anda durgun. Bulgaristan test uyguladığı için gelen giden kesildi. Görüyorsunuz kimse yok. Aldığımız tüm mallar elimizde kaldı diyebilirim. Zor durumdayız şu anda. Elektrik, kira parası zor ödenecek herhalde. Bu şekilde devam ederse dükkanı kapatmak zorunda kalacağız. Yan komşumuz kapalı. Ben de kapatıp memleketime gideceğim. Manisa Akhisar'dan geldim buraya, 2-3 ay kapalı kalacağı söyleniyor. Şu anda in cin top oynuyor. Dönüşte test mecburi olduğu için 80-90 leva para vermek istemiyorlar. Bütün esnaf burada Bulgaristan'dan gelen turiste bağlı. Onlar gelmediği sürece herkes kapatmak zorunda kalır dükkanını."



'EDİRNE EKONOMİSİNİN YÜZDE 99'U BULGARLAR' 
Turist sayısındaki düşüşten etkilenen bir diğer esnaf Metin Doğan da siftah yapamadıklarını

Bu haberler de ilginizi çekebilir