Saray'ın derdi Başbakanlığı gerdi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın aylık 1,2 milyon TL’lik faturasının kamuoyuna yansıması Başbakanlık’ı karıştırdı.

Saray'ın derdi Başbakanlığı gerdi

Faturanın deşifre olmasının ardından, Başbakanlık personelinin sorguya tutulduğu ve faturanın nasıl kamuoyuna sızdığının kapsamlı şekilde araştırıldığı belirtildi. Faturayı kamuoyuna açıklayan CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı ise kaynağının Başbakanlık personeli olmadığını belirtti. Ortaya çıkan elektrik faturasına göre, Saray’ın son 1 aylık elektrik tüketimi toplam 1 milyon 140 bin TL.

SORGUYA ÇEKİLDİLER

Faturada, bir önceki aydan kalan 106 bin TL’lik borcun ödenmediği ve bu ödemenin 5 gün içinde yapılmaması durumunda elektriğin kesileceği belirtiliyor. Faturanın kamuoyuna yansımasının ardından Başbakanlık binasındaki tüm personelin konuyla ilgili sorguya çekildiği öğrenildi. Alınan bilgilere göre, önceki gün Başbakanlık personelinin mesai bitmesine rağmen eve gönderilmediği, akşam 20.00’ye kadar evlerine gidilmesine izin verilmediği öğrenildi. Başbakanlık personeli arasında fatura ve posta bilgilerine kimlerin ulaşabildiği araştırılıyor.

'PERSONELLE UĞRAŞMASINLAR'

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, haberin kamuoyuna yansımasının ardından kendisine çok sayıda telefon geldiğini belirterek, şunları söyledi: “Başbakanlık personeli ile boşuna uğraşmasınlar. Talimat verip personelin, devletin memurunun evine yollanmaması kabul edilemez. Orada çalışanlarla bu konunun uzaktan yakından ilgisi yok.

'TASARRUF PAKETİ YERİNE MASRAFLARI DÜŞÜRSÜN'

Kimin borcunu kimden saklıyorlar. Söylesinler bilelim. Her ay konuyu TBMM’ye taşıyarak konunun takipçisi olacağım. Çiftçinin elektrik ve kredi borcu için yakasına yapışan sistem, Saray’a gelince hiçbir şey yapmıyor. Hükümet tasarruf paketi açıklamak yerine önce Saray’ın masraflarını düşürsün. Şeffaflık Yasası’nın neden devreye sokulamadığı da bu gelişmelerden anlaşılıyor. Saray’lı kafaların aydınlanması için bırakın aylık 1 milyonluk faturayı Ankara’nın tüm elektriğini kullansalar bile yetmez.”

ZAMAN
<< Önceki Haber Saray'ın derdi Başbakanlığı gerdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER