Elektrik kesintisinin arkasında bu mu yatıyor?

CHP’nin bilişim uzmanı milletvekili Erdal Aksünger, Türkiye'yi karanlığa gömen elektrik kesintisiyle ilgili “Eğer sistemde sorun yoksa 7 Haziran’a yönelik hazırlık içindeler demektir” dedi.

Elektrik kesintisinin arkasında bu mu yatıyor?


Türkiye genelinde 31 Mart sabahı başlayan ve gün boyu süren elektrik kesintisinin nedeni belirsizliğini halen korurken, Türkiye’nin elektrik sistemini yöneten Gölbaşı Milli Yük Tevzi Merkezi’nin yanı sıra 9 bölgesel yük tevzi merkezinin de devre dışı kaldığı iddia edildi.

DEVREYE SOKULMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bilişim Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, konuya ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye’nin elektrik sisteminin, Gölbaşı’nda ana merkez ve 9 bölgesel yük merkezinden yönetildiğini belirten Aksünger, "Bu merkezlerde, black start (sıfırdan kalkış) sistem toparlanması olmalı ve genel kesintide devreye girmeliydi. Elektrik kesintisinin gün boyu sürmesi, bu sistemin olmadığını ya da olduğu halde devreye girmediğini veya giremediğini ya da bilerek devreye sokulmadığını ortaya koyuyor" dedi.  Bu sistemin tüm merkezlerde aynı gün re-start vermesi yani yeniden başlaması gerektiğini vurgulayan Aksünger, "Türkiye, iki gün boyunca elektriği Bulgaristan’dan aldı. Avrupa enterkonnekte sistemi dışındayız. Sadece Bulgaristan’la bağlantıdayız” diye konuştu.

SEÇiM GÜNÜ KESiNTi OLUR

Aksünger, Türkiye’nin sandık başına gideceği 7 Haziran gününe ilişkin ciddi endişeleri olduğunu da belirterek şöyle konuştu: “Eğer sistemde sorun yoksa, sistem toparlaması da bilerek devreye sokulmadıysa, 7 Haziran’a yönelik hazırlık içindeler demektir. Eğer, milli yük merkezlerindeki kayıtları ve elektrik kesintisinin nedenini açıklamazlarsa, seçim günü, genel elektrik kesintisi bekliyorum. Meclis gündemine önergelerle getirdik. YSK bu konuda tedbir aldı mı? YSK, genel elektrik kesintisinde ne yapacak. Hangi önlemleri alacak kamuoyuna açıklamalı.”

MİLLİ DİYE AÇIKLANAN HER ŞEY YALAN

CHP'li Aksünger, milli yük tevzi merkezlerine bilgilerin GPS üzerinden gittiğini, GPS uydularının da Türkiye’ye ait olmadığını belirterek şu tespitlerde bulundu: “Dışa bağımlıyız. Milli diye açıklanan her şey yalan. Her şeyi dışardan  kiralıyoruz. Bu olay, özelleştirmeler sonrası; Türkiye’nin müdahale merkezi olmadığını da ortaya çıkardı. Üretim, iletim, dağıtım, özel sektörün eline bırakıldı. Dışa bağımlılık çözülüp, tevzi merkezlerinin yeniden yapılandırılması gerekiyor.” BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Elektrik kesintisinin arkasında bu mu yatıyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER