Fatih Camii'nde imamı yaralayan şüpheli için karar verildi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 9 2024
Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem'i bıçakla yaralayan şüpheli Ömer Salgın tutuklandı.
Fatih Camisi'nde dün akşamki bıçaklı saldırının ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak polis ekiplerine teslim edilen şüpheli Salgın’ın İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.
Salgın, polis ekiplerince Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
Ömer Salgın hakkında daha önce "kasten yaralama" suçundan kaydı bulunduğu, 2028 yılına kadar da kayıtlı av tüfeği ruhsatı olduğu belirlendi.
BABASININ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan, şüphelinin babası Hüseyin Salgın da ifade işlemleri için Bursa'dan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne geldi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre ifadesinde oğlunun 2012'de evlenip 2019'da boşandığını, daha sonra bir evlilik daha yapıp eşinden ayrıldığı için sorunlar yaşadığını belirten Hüseyin Salgın, son aylarda ise işlerinde bozulma olduğunu anlattı.
SUSMA HAKKINI KULLANDI
Ayrıca şüphelinin Emniyet’te susma hakkını kullandığı, sağlık raporunda alkol ve uyuşturucu çıkmadığı bildirildi.
NE OLMUŞTU?
Ulaşılan bilgilere göre, şüpheli Ömer Salgın, Fatih Camisi’ne önce ikindi namazında geldi. İddialara göre namaz sırasında "Allahu Ekber putları camiden çıkartın" diye bağıran Ömer Salgın’ı cami imamı Galip Usta, şüpheliye cami içerisinde bağırmamasını söyledi. Bunun üzerine şüpheli cemaat ve güvenlik görevlisi tarafından dışarı çıkarıldı.
Akşam saat 19.15 sıralarında tekrar camiye gelen şüpheli Ömer Salgın, bu kez yatsı namazından önce camiye giderek namaz sonrası öğrencilere ders anlatan İmam Galip Usta’yı bıçakla saldırdı. Bu sırada cemaatten öğrenci olan Bilal Erdem araya girince o da bıçaklandı.
O sırada cami civar
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş2.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!10.'Bildiklerimi anlatacağım!': Ela Rümeysa Cebeci'nin ek ifadesi ortaya çıktı

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







