FT: Türkiye demokrasisiyle ilgili endişeler artıyor


İngiliz Financial Times (FT) gazetesi, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül için istenen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını "Türkiye demokrasisiyle ilgili endişeler giderek artıyor" şeklnde değerlendirdi.

Gazetenin Türkiye muhabiri Piotr Zalewski imzası taşıyan haberde, silah yüklü MİT TIR'larıyla ilgili yaptıkları haberler nedeniyle Kasım'da tutuklanan Dündar ve Gül hakkında hazırlanan iddianame değerlendirildi. Haberde, Can Dündar ve Erdem Gül'ün casusluk yapmak, hükümeti zor kullanarak devirmeye çalışmak ve terör örgütünü desteklemekle suçlandığı belirtildi.

Gazete, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile üyelik müzakerelerini canlandırmaya ve Suriye'de süren savaşta ABD'nin sağlam bir müttefiki olmaya çalıştığı bir dönemde tamamlanan soruşturma ve savcılığın hazırladığı iddianameye ilişkin "Ülkede demokrasinin durumuyla ilgili endişeleri artıracak." yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın müşteki olarak yer aldığı iddianamenin ayrıca, Türkiye'de medya ve akademideki muhalif tavır alan kişilere karşı baskının arttığı dönemde olmasına da dikkat çekildi. CİHAN
<< Önceki Haber FT: Türkiye demokrasisiyle ilgili endişeler artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER