Gemerek hakimini şikayet ettiler
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 23 2016
Milliyetçi Hareket Partisi Çağrı Heyeti, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine ilişkin kararın, Yargıtay'daki temyiz incelemesi sonuçlanıncaya kadar tedbiren durdurulmasını isteyen Gemerek Hakimi İlhan Işık'ı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) şikayet etti.
Milliyetçi Hareket Partisi Çağrı Heyeti, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine ilişkin kararın, Yargıtay'daki temyiz incelemesi sonuçlanıncaya kadar tedbiren durdurulmasını isteyen Gemerek Hakimi İlhan Işık'ı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) şikayet etti.
Milliyetçi Hareket Partisi Çağrı Heyeti Başkanı Ali Sağır adına avukatı Ahmet Gürol Şağban tarafından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna iletilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan şikayet dilekçesinde 2016/107 Esasa kayıtlı davayla, yetki konusunda açık hükümlere rağmen, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından bir siyasi partinin olağanüstü kongre toplaması için 3 kişilik çağrı heyeti görevlendirmesine ilişkin kararının icrasının kesinleşmeden icra edilemeyeceğinin tespiti talebini içeren davayı, davacının yerleşim yeri mahkemesi sıfatıyla gördüğü belirtildi.
GSM HATLARI İNCELENSİN
Gemerek Asliye Hukuk Hakimi İlhan Işık'ın davacının ilçe başkanı olduğu siyasi partinin, hakimlik mesleğinden önce Ankara İl Yönetiminde görev aldığı ortaya çıktığının hatırlatıldığı şikayet dilekçesinde “ HMK 36/1 gereği çekilmesi gerekli iken davayı görmeye devam etmesi kanuna aykırılık teşkil etmiştir. Bu bağlamda MHP Genel Başkan yardımcısı ve Gemerek nüfusuna kayıtlı Semih Yalçın, MHP Genel Başkan yardımcısı Şefkat Çetin ve MHP Genel Başkanlığı avukatı Yücel Bulut ile davanın hemen öncesi ve sonrası Sayın Hakimin dava ile ilgili görüştüklerine ilişkin ciddi iddialar ortaya atılmıştır” denildi. Dilekçede ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Şefkat Çetin ve MHP avukatı Yücel Bulut'un GSM hatları ile Gemerek Asliye Hukuk Hakimi İlhan Işık'ın GSM hattı ile görüşme yapıp yapmadığı, yaptı ise hangi tarihlerde ne kadar sıklıkla görüşme yapıldığının tespit edilmesi talep edildi.
<
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'2.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'3.Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonları" hazırlığı içindeyiz4.Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı5.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı
6.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor7.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'8.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var9.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi10.Bunaltıcı sıkıntılar

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduy...

Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir s...

Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonlar...

Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı


