Gergerlioğlu’nu neden susturmak istiyorlar?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Aralık 23 2020
Avukat ve insan hakları savunucusu Orhan Kemal Cengiz, Uşak Emniyeti’nde kız öğrencilere yapılan çıplak aramayı gündeme getirdiği için AKP iktidarının hedefe koyduğu HDP Kocaeli Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun neden susturulmak istendiğini yazdı.

Uşak’ta gözaltına alınan 30 üniversite öğrencisi kadının Uşak Emniyet Müdürlüğü’nde iç çamaşırları çıkarılarak üst araması yapıldığını, ülke çapında cezaevlerinde de kadınların çıplak arama ve tacize uğradığını Meclis kürsüsünden haykıran Gergerlioğlu’na bir destek de avukat Orhan Kemal Cengiz’den geldi.

İnsan hakları savunucusu yazar Orhan Kemal Cengiz kişisel web sitesinde Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun neden susturulmak istendiğini anlatan bir yazı kaleme aldı.
”GERGERLİOĞLU BU DÖNEMİN LANETLİLERİN SESİ, ÇIĞLIĞI”
Gergerlioğlu için ‘Bu dönemin lanetlilerinin sesi, çığlığı’ benzetmesi yapan Orhan Kemal Cengiz, Gergerlioğlu’nun mağdurların fısıltıyla söyleyebildiklerini yükse sesle gündeme getirdiğine dikkat çekti.
“Başörtülü kadını kutsayan bu iktidarı, başörtülü kadınların emniyet müdürlüğünde çırılçıplak soyulduğu gerçeğiyle yüzleştiren Gergerlioğlu’nu susturmak istiyorlar.” diyen Orhan Kemal Cengiz’in yazısı ise şöyle:

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU’NU NEDEN SUSTURMAK İSTİYORLAR?
”Uzun yıllar önce Güneydoğu’daki bir köyün yakılmasına ilişkin AİHM’de devam eden bir davaya katıldıktan sonra epey bir sersemlediğimi hatırlıyorum.
Köyleri yakılan Kürtlerin başlarına öyle korkunç şeyler gelmişti ki, bunları anlamlandırmakta çok zorlanmıştım.
Bir insan başka bir insana bunları nasıl yapabilirdi?
Kendi kendime o za
Bu haberler de ilginizi çekebilir

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

KEMAL GÜLEN







