Gri listenin ardından Türkiye'yi bekleyen büyük tehlike
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ekim 30 2021
Türkiye, FATF tarafından kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede başarılı olamadığı için "gri liste"ye alındı. Gazetemiz yazarı ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Türkiye'nin gri listeye alınmasının etkilerini değerlendirdi. Ulusoy, karar vericilerin derhal harekete geçerek
OECD’ye bağlı Mali Eylem Görev Gücü (FATF), kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu için Türkiye'nin daha sıkı izlenmesini gerektiren gri listeye alındığını duyurdu.
Gri liste olarak da bilinen bu grubun içerisinde Arnavutluk, Fas, Suriye, Güney Sudan ve Yemen gibi ülkeler bulunuyor.
Türkiye bu listeye girmemek için özel bir ekip kurdu. FATF tarafından da bir dizi uyarı yazısı gönderildi.
Uyarılar kapsamında “yolsuzlukların ortaya çıkarılması, önlenmesi, karar vericiler ve etrafındakiler tarafından işlemlere konu olan finansal ve diğer mal varlıklarının yakından takip edilmesi ve bu konuda gerekli önlemlerin alınması” sürecinde Türkiye’nin üstüne düşen sorumluluğu yapması istendiğini belirten Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Türkiye'nin gri listeye alınmasının etkilerini cumhuriyet.com.tr'ye değerlendirdi.
"ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKESİ DAMGASI"
2019 yılından bu yana geçen sürede bu ve benzer diğer eylemler konusunda adım atmadığı düşüncesiyle Türkiye'nin gri listeye alındığını belirten Prof. Dr. Ulusoy, "Bu karar ile birlikte daha uzun süre Türkiye finansal piyasalarda yaşanacak olumsuzluklara maruz kalacak" dedi.
Prof. Dr. Ulusoy, "Tüm makro dengelerin bozuk olduğu ilgili dönemde kararın bizi yolsuzluk yapılan, kara para aklanan, terörü finanse eden bir üçüncü dünya ülkesi damgası ile baş başa bırakacaktır" ifadelerini kullandı.
KARIŞIK İŞLER, ÇIKAR GRUBU OLUŞTURMAK...
Gri liste kararının altındaki gerçekleri açıklayan Prof. Dr. Ulusoy, "Bunun altında temel olarak yönetim ve denetim kapsamında zaafların, karışık işlerin ve çıkar grubu oluşturmanın bir resmi yatmaktadır" dedi.
GRİ LİSTE OLAYI KURU ETKİLEYECEK Mİ?
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!2.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?3.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!4.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'5.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...
6.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?9.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!10.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hu...

Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın d...


