Öcalan'dan ilginç açıklamalar geldi

Terörist başı Abdullah Öcalan: "Bu görüşmeler acilen yasal zemine oturtulmalı, suç işliyoruz."

Öcalan'dan ilginç açıklamalar geldi

  • Öcalan, İmralı'ya giden BDP heyetine kendisiyle yapılan görüşmelerin hukuki zemini olmadığını ve suç işlendiğini söyledi. 
  • Ardından da "Bu görüşmeler acilen yasal zemine oturtulmalı" dedi...

BDP heyeti, hafta sonu Öcalan ile görüşmek için İmralı'daydı. BDP'li Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptılar. 

Öcalan'dan ilginç bir çıkış geldi. Ona göre İmralı'da kendisiyle çözüm süreci konusunda yapılan bütün görüşmeler korsan ve suç işleniyor. 

İşte Terörist başı Öcalan'ın sözleri: "Burada yaptığımız toplantı bile korsan bir yöntemde yapılıyor; çünkü ne kadrosu, ne belgesi var. Şimdi siz de, biz de, heyet de suç işliyoruz. yasal zemine oturtulması gerekiyor. Yasal zeminin acilen yapılması gerekiyor."

Öcalan devletin kendisiyle yaptığı görüşmeleri de suç olarak niteledi. Yasal zemin istedi. Ayrıca bir grup gazeteci ile görüşmek istediğini de açıkladı. 

Açıklamaya göre Öcalan; Yüksekova'da yaşanan olayları provokasyon olarak değerlendirdi ve çözüm sürecini bozmaya yönelik özellikle batı illerinde eylem ve suikastlar olabileceğine dikkat çekti.

<< Önceki Haber Öcalan'dan ilginç açıklamalar geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER