Hakkari'de çıkan olaylarda hayatını kaybeden Zeynel Kaya toprağa verildi


Hakkari'de dün akşam saatlerinde kurulan barikata müdahale edilmesi sırasında açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Zeynel Kaya toprağa verildi.

Medrese Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde yüzü maskeli bir grubun barikatlar kurarak yolu trafiğe kapatması üzerine polis Özel Harekat timleri zırhlı araçlar eşliğinde müdahale etti. Çıkan çatışmada 21 yaşındaki Zeynel Kaya hayatını kaybetti. Kaya'nın cenazesi, HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, belediye eş başkanları, HDP, DBP eş başkanları, Meya-Der, İHD ve vatandaşların katılımı ile hastaneden alındı. Esnaf kepenklerini kapatırken, çok sayıda zırhlı polis aracının Zeynel Kaya'nın cenazesini taşıyan topluluğa eşlik ettiği görüldü. HDP ve DBP ise yöneticileri İl Emniyet Müdürlüğü önünde güvenlik önlemi aldı.

Mezarlıkta yapılan dualar eşliğinde Kaya'nın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Burada konuşan HDP Milletvekili Akdoğan, dün ve bugün Hakkari ve Yüksekova ilçesinde gençlerin hayatını kaybettiğini ifade etti. Akdoğan, her zaman barış dilini kullandıklarını ve kullanmaya da devam edeceklerini söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Hakkari'de çıkan olaylarda hayatını kaybeden Zeynel... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER