Hollywood'un diğer yüzü: Bir çok kişi korona salgınında açlık çekiyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Eylül 14 2020
Pek çok ABD’li koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşıyor. Sosyal güvenlik ağı Avrupa’daki kadar güçlü olmayan ülkede pek çok aile ancak gıda yardımlarıyla ayakta kalabiliyor.
Hollywood'un diğer yüzü: Bir çok kişi korona salgınında açlık çekiyor

ABD'nin Los Angeles kentinde Amerikalı futbol tutkunlarının yeni gözdesi SoFi Stadı adeta devasa bir uzay gemisini andırıyor. Özel sektör finansmanıyla yapılan projenin maliyeti beş milyon dolar civarında. Film ve eğlence sektörünün kalbi Hollywood'a yakışır bir ihtişama sahip olan stadın inşaatı sürüyor. Şantiyedeki hareketlilik korona öncesi dönemi andırsa da otoparkındaki manzara gerçeklerle yüzleşmemizi sağlıyor: Yığılmış erzak kolilleri ve bu yardımları alabilmek için göz alabildiğine uzayıp giden bir kuyruk.

"Çocuklarım geceleri yatağa aç giriyor, bazı akşamlar kendimi tutamayıp ağlıyorum."

Bu sözler 38 yaşındaki Maria Rojas'a ait. Kısa bir süre öncesine kadar kendisi gibi eşinin de çalıştığını ve kısıtlı da olsa düzenli bir gelire sahip olduklarını anlatan Maria, pandemi ile birlikte durumlarının daha da kötüleştiğini aktarıyor. Okulda çocuklarına verilen yemeklerin aile bütçesine katkı sağladığını anlatan Maria, ancak okulların salgın nedeniyle kapatılmasının ardından artık bunun da mümkün olmadığını söylüyor.

Maria salgın öncesinde kendisinin kuaförlük, eşinin de inşaat ve tamir işleri yaptığını, kazandıkları parayla da kıt kanaat geçinebildiklerini anlatıyor. Ancak Mart ayında pandeminin patlak vermesiyle tüm hayatları bir anda alt üst olmuş. Hollywood'da her yer kapanınca onlar da çalışamaz hale gelmişler. İnsanlar kuaföre gidecek, evlerini tamir ettirecek parayı bulamayınca Maria ve eşinin de gelirleri sıfırlanmış. Maria, "Değişmeyen tek şey kiralar oldu" diyor. Covid-19 yalnızca kiralara dokunmamış.

Donald Trump'tan çek yok

ABD Başkanı Donald Trump, dar gelirli Amerikan vatan

Bu haberler de ilginizi çekebilir