İzzettin Doğan: Seçimler Türkiye'yi ya düze çıkaracak, ya da...


Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, oyunu Sarıyer'de kullandı. Türkiye'de görülmemiş bir kaos ortamının olduğunu belirten Doğan, "Bu seçimler ya Türkiye'yi düze çıkaracak, ya da Türkiye'de çok önemli yeni gelişmelerin kaynağını oluşturacak." dedi.

İzzettin Doğan, Yeniköy İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İzzettin Doğan, Türkiye'nin 92 yıllık cumhuriyet tarihinde en önemli dönemlerden bir tanesinin yaşandığını vurguladı. Doğan, "Maalesef ülkede önemli ölçüde bir otorite boşluğu var. Türkiye, yasaların tanınmadığı yasaların rafa kaldırıldığı hukuk düzeninin işlemediği bir dönemi yaşıyor. Bunun adına sosyal bilimlerde 'kaos' diyoruz. Türkiye'de bugün görülmemiş bir kaos var. Herkes bulunduğu yerde dilediği gibi davranabiliyor. Onun için bu seçimler ya Türkiye'yi düze çıkaracaktır, yahut Türkiye'de çok önemli yeni gelişmelerin kaynağını oluşturacaktır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dış politikada da çok büyük yanlışlar yaptığını dile getiren Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugüne kadar Amerika ile Rusya'nın birleşmesini kimse başaramamıştır. Nasıl olduysa Türkiye bunu başardı. Bugün Ruslar'la Amerikalılar yan yana beraber Türkiye'nin sınırında at oynatıyorlar. Seçimler inşallah iyi olur diye düşünüyorum. Türk halkının hep güvendiğimiz bir sağ duyusu vardır. O güvenimiz devam ediyor."





CİHAN
<< Önceki Haber İzzettin Doğan: Seçimler Türkiye'yi ya düze çıkaracak,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER