‘Gülen ailesinden 80 kişi hapiste’

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Nisan 19 2022
Gazeteci Kemal Gülen, 15 Temmuz sonrası tamamen değişen hayatını ve yaşadıklarını politurco'ya anlattı. Kemal Gülen, sıkıntı yaşayan tek kişinin sadece kendisi olmadığını, sırf soy ismi Gülen olduğu ve Fethullah Gülen Hocaefendi ile akraba olduğu için 80 kişinin cezaevlerinde tutulduğunu vurguladı.

15 Temmuz birçok kişi gibi gazeteci Kemal Gülen'in de hayatında büyük travmalara sebep oldu. Aynı zamanda Hocaefendi'nin yeğeni olan Gülen, kendi yaşadığı sıkıntıları ve Gülen soy ismi taşıyan akrabalarının yaşadıklarını POLİTURCO.COM'dan Engin Yiğit'e anlattı. 

İşte o röportaj:



Kemal Gülen Türkiye’nin yakından tanıdığı, uzun yıllar televizyon dünyasında özellikle de haber spikeri olarak adından sıkça bahsettirmiş bir gazeteci, sunucu ve hukukçu. Gün olmamıştır ki insanlar onu ekranlarda görmemiş olsun, en kritik haberlerde o ne diyor diye bakmamış olsunlar. O Hocaefendi’nin yeğeni olarak bilinmesine rağmen, ününü yaptığı başarılı habercilik ve gazetecilik çalışmalarından almış olmasıyla da çok takdir görmüştür. 

15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası herkes gibi Kemal Gülen’in de hayatı tamamen değişiyor ve vatanında gurbet ve tehcir yaşamak zorunda bırakılıyor. Evinde ailesiyle birlikteyken evleri yakılmak isteniyor, belki fırsatı bulunsa canlarına bile kastedilebilecekleri bir ortam oluşuyor bir anda. Hem Hizmet Hareketi mensubu olmak hem de o dönemde idam çağrıları yapılan Gülen’in yeğeni olmak Kemal Bey için olayı daha da zor bir duruma sokuyor. Sonrasında yerleştiği Kanada’da bir dönem yaptığı geçici işlerden sonra bir fırsatını bulup tekrar en iyi bildiği iş medya işine geri dönüş yapıyor. Kendisi de bir mağdur olsada, diğer mağdurların sesi, soluğu ve ümidi olmaya çalışıyor.  

Kendisi ile Türkiye’de Gülen soy isimli olup, mağdur edilen insanları, akrabalarını ve daha fazlasını bu röportajda konuştuk ve Gülen soy isimli o

Bu haberler de ilginizi çekebilir