Mahir Ünal istifa ettiğini açıkladı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 31 2022
"Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir." sözleri tepki ile karşılanan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın bu görevinden ayrıldığı ve yerine Özlem Zengin'in görevlendirildiği aktarıldı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın "Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözleriyle tepkilere neden olmuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Grup Toplantısı'nda Ünal'ın açıklamalarına tepki göstermiş ve "Cumhuriyet'in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz yanlışın pençesindedirler" diye konuşmuştu.
BAHÇELİ TEPKİ GÖSTERDİ, ÜNAL 'AFFINI' TALEP ETTİ
Ünal Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım” dedi.
YERİNE GELEN İSİM BELLİ OLDU
Bu haberler de ilginizi çekebilir

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

KEMAL GÜLEN







