Mehmet Eymür işkenceyi savundu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 5 2021
Eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür, ""Başka türlü konuşma imkânı yoksa işkence olabilir, çünkü çok inatçı tipler var" açıklamasında bulundu.
Eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, T24'ten Gökçer Tahincioğlu'na yaptığı açıklamalarda 1970'lerden bu yana katıldığı operasyonlarla ve kendisiyle ilgili yaşanan tartışmalarla ilgili konuştu.
İşkence açıklaması: 'Yapmışımdır'
‘Babalar operasyonu' ile ilgili konuşan Eymür, "Dündar Kılıç'ın size yönelik ağır suçlamaları var. İşkence yaptınız mı?" sorusunu "İşkence sayılmaz. Zaten oraya düşmek işkence sayılır. Gözleri kapalı devamlı, küçük bir hücrede kalıyor. Oraya düşmek yeterli" ifadeleriyle yanıtlayan Eymür, kaba dayak ve elektrik gibi yöntemlerle işkence yapıp yapmadığı konusunda sorulan soruya ise "Yapmışımdır" yanıtını verdi ve 'pişman olmadığını' söyledi:
'Patlamanın olduğu yerde 17 metre çukur açıldı'
PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik operasyonlarla ilgili de konuşan Eymür, kendi düzenledikleri operasyonun 'başarısız olsa da Suriye'yi ürküttüğünü' iddia etti:
"Apo'yu öldüremedik ama öyle büyük bir patlama yaptık ki Suriye ürktü. O zamanki Kara Kuvvetleri Komutanı'nın bir beyanı oldu. O konuşmadan sonra Suriye'den çıkarttılar. Yani ön ayak oldu. Bir başarıdır. Korkuttu çünkü Suriye'yi. 17 metre çukur açılmış patlamanın olduğu yerde."
'Ben de ölebilirdim'
İstanbul Arnavutköy'de 1972 yılında öldürülen sosyalist Ulaş Bardakçı'nın 'yargısız infazla öldürülmesi' ile ilgili de konuşan Eymür, söz konusu iddiaları reddederek "Ben de ölebilirdim, milim kaldı ölmeme" dedi.
Eymür, Bardakçı'nın öldürülmesine ilişkin "Bardakçı'nın kaldığı eve gittik. Kolejli bir kızın eviydi. Bina sahibi Mahmut Dikler'di. Siyasi şubenin başı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







