Mehmet Şimşek: Kaynağı ne olursa olsun terörle mücadeleye devam edeceğiz

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Ocak 12 2016
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Sultanahmet'teki patlamayla ilgili olarak, terörün hiçbir şekilde amacına ulaşamayacağını belirterek, kaynağı nereden olursa olsun terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Sultanahmet'teki patlamayla ilgili olarak, terörün hiçbir şekilde amacına ulaşamayacağını belirterek, kaynağı nereden olursa olsun terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini söyledi.

MÜSİAD'ın Ankara Rixos Otel'de düzenlediği '2015 Yılı Değerlendirmesi ve 2016 Yılı Beklentileri' temalı Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Şimşek, Sultanahmet'teki patlamayla ilgili olarak, "Terör hiçbir şekilde amacına ulaşamayacak ve terörle mücadele sonuna kadar devam edecek. Hangi ölçekte olursa olsun nereden gelirse gelsin terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz." dedi.

Şiddetin kaynağı neresi olursa olsun hiçbir şekilde meşru görülemeyeceğini dile getiren Şimşek şunları kaydetti:

"Sultanahmet'te şu an itibariyle 10 vatandaşımızın canına mal olan bir patlama söz konusu ben her şeyden önce hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara da şifalara diliyorum. Ama çok açık ve net bir mesaj göndermek gerekiyor. Terör hiçbir şekilde amacına ulaşamayacak. Hangi ölçekte olursa olsun nereden gelirse gelsin terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Bu konuda en ufak bir tereddüt yok. Şiddetin kaynağı neresi olursa olsun hiçbir şekilde hangi sebeple olursa olsun meşru görülemez ve Türkiye güçlüdür Türkiye terörün her türlüsüyle en güçlü bir şekilde mücadele ediyor etmeye de devam edecektir. Onun için bunun altını da bu vesileyle çizmek istiyorum"

Bu coğrafyada etnik sorunları mezhep farklılıklarını hiçbir şekilde daha çok demokrasi olmadan daha çok hak ve özgürlük olmadan kardeşlik hukukunu oluşturmadan çözülemeyeceğine ifade eden Şimşek şöyle devam etti:

"İşte Ortadoğu çözemiyor. Doğu çözemiyor. Balkanlar büyük trajedilerden geçti. Avrupa'da öyle hep örnek veriyorum geçen Washington'daydım bana Kürt meselesi soruldu, 'Kürtlerin geleceğini nasıl görüyorsunuz' diye. Çok açık ve net bu bölgedeki tüm etnik grupların ve bütün insanlığın geleceği birlikte yaşamaktan geçer. Şiddete baş

Bu haberler de ilginizi çekebilir