Menteşe'de 7'den 70'e pedal çeviriyorlar


Muğla'nın Menteşe ilçesinde, ücretsiz düzenlenen bisiklet kursuyla 7'den 70'e herkes bisiklet kullanmayı öğreniyor. İki ay önce başlayan bisiklet kursuna şu ana kadar her yaştan 70 sporcu başlangıç eğitimi aldı.

Menteşe Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Muğla Bisiklet Derneği tarafından ücretsiz bisiklet kursu düzenlendi. Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'ndeki kurslar, hafta içi her gün saat 16.00 ile 18.00, hafta sonları ise saat 10.00-13.00 arasında yapılıyor. Eğitimler ise, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Bisiklet Antrenörü Mehmet Bilgeç, Muğla Bisiklet Derneği üyeleri; Levent Sevil, İbrahim Taçyıldız, Muhammet Çakan ve Ahmet Niyazi Çağlar tarafından veriliyor.

Bisiklet eğitimlerine katılan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, hedeflerinin Menteşe'yi bir bisiklet kenti yapmak olduğunu söyledi. Gümüş, "Eylül ayında başlayan projemiz iki aydır devam ediyor. Kurslar sayesinde şu ana kadar engelli engelsiz 70 kişi bisiklet kullanmayı öğrendi. Kurslara bende katılıyorum. En son çocukken bindiğim bisiklete şimdi tekrar binerek kullanmayı öğreniyorum. Bisiklet, her yaştan kişinin yapılabileceği en iyi ve en keyifli spor dalı. Çevre ve doğa dostu olan, beyin ve ruh sağlığımızı dengede tutan bisiklet sporunu, yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu anlamda bisiklet yollarımızın da bulunduğu ilçemizde, doğa ve sporla ilgilenmek için bisikletin en ideal araç olduğunu düşünüyorum. Bu amaçla başlattığımız projemize herkesi bekliyoruz. Hedefimiz, 7'den 70'e herkese bisiklet kullanmaya teşvik edip, Menteşe'yi bir bisiklet kenti yapmak." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Menteşe'de 7'den 70'e pedal çeviriyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER