Nesin Vakfı'nın parasına el konuldu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 20 2023
Çatalca Kaymakamlığı, Aziz Nesin’in kurduğu Nesin Vakfı’nın banka hesabındaki yaklaşık 2 milyon TL’ye el konularak Hazine’ye devredilmesine karar verdi. Vakfın yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu, “Projelerimizin çoğunu askıya aldık” dedi.
Aziz Nesin tarafından kurulan ve bu yıl 50’nci yılını kutlamaya hazırlanan Nesin Vakfı’na yönelik baskılar sürüyor. İzmir’in Tire ilçesindeki 60 dönümlük zeytinliği kundaklanan, İstanbul Çatalca’da da İsmailağa Cemaati’nin hedef aldığı Nesin Vakfı’nın yaklaşık 2 milyon TL’sine el konularak Hazine’ye aktarıldı.
Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Çatalca Kaymakamlığı’nın 12 Nisan tarihli kararıyla, izinsiz yardım toplandığı iddiasıyla ve 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunun 7’nci maddesine muhalefet edildiği gerekçesiyle Nesin Vakfı’nın Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank ve Ziraat Bankası'ndaki hesaplarını bloke etmişti. Kaymakamlık, 27 Aralık 2022 tarihinde ise vakfın banka hesaplarında bulunan 1 milyon 970 bin TL’nin Hazine’ye aktararak hesaplardaki blokeyi kaldırmaya karar verdi.
Nesin Vakfı’nın Çatalca Gökçeali Mahallesi’ndeki 7 bin 955 metrekarelik arazisinin mülkiyetinin de kamuya geçirilmesi isteniyor. Bu araziye dair süreç ise devam ediyor.
"Yapılan bağışlara el koymak hangi vicdana sığar?"
Karar tepki gösteren Nesin Vakfı yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu, yaptığı açıklamada, “Kamuya açık alanda kumbara koymadık, kapı kapı dolaşarak insanlardan para toplamadık. Bizim projelerimiz her daim internet sitemizde ve sosyal medya sayfalarımızda yer alıyor. Biz bağışçılarımız hesap vermekle mükellefiz. Dolayısıyla biz bu halka karşı borcumuzdan kaynaklı olarak ve Aziz Nesin’in de vasiyeti gereği her kuruşun hesabını veriyoruz" dedi. "Yapılan bağışlara el koymak hangi vicdana sığar? Hangi kanuna sığar?" diye soran Cihangiroğlu "Hesaplarımızdaki yaklaşık 2 milyon TL hazineye aktarıldı. Bu hesaplar aynı zamanda vakfın kira gelirlerinin, telif gelirlerinin de yattığı banka hesapları. Bu hesaplarda biriken para, bağışlar ve gelirlerimiz ve hesap bloke edildiği için kullanılamadı. Hiçbir şekilde dokunmadık o paralara. O gün de ‘2 mi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!
6.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı7.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!10.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER






