Nesrin Gençosman’ın 1'inci ölüm yıl dönümü: Özgürlükten ölüme 41 gün
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 11 2019
Nesrin Gençosman tutukluluğunun 41. gününde açık ihmallerle hayatını kaybetti. Bugün ölümünün birinci yıldönümü. Hikayesi ve ailesinin yaptığı açıklama devrin özeti.
CEVHERİ GÜVEN, BOLDMEDYA
Nesrin Gençosman, Türkiye cezaevlerinde siyasi nedenlerle tutuklu binlerce kadından biriydi. 30 yaşındaki Kur’an öğretmeni Gençosman’ın, sağlam girdiği cezaevinden 41 gün sonra cenazesi çıktı.
11 Temmuz 2019 Nesrin Gençosman’ın birinci ölüm yıldönümü. Hamile, bebekli ve hasta tutuklulara yönelik hak ihlalleri ise Gençosman’ın dramatik ölümüne ve aradan geçen bir yıla rağmen düzelmedi.
GENÇOSMAN’IN HİKÂYESİ
Ordu’da Hizmet Hareketi’ne yönelik soruşturmalar kapsamında 30 Mayıs 2018 tarihinde gözaltına alındı ve Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iki gün sonra 1 Haziran’da “SEGBİS” sistemi üzerinden yapılan yargılamayla tutuklandı.
Tutuklandıktan sonra Ordu Efirli E Tipi Cezaevine gönderilen Gençosman, kalabalık koğuşlar, cezaevi şartlarının sağlıksızlığı nedeniyle bir ay sonra hastalandı.
Durumunun ağırlaşması üzerine cezaevi revirinden birkaç günlük grip ilacı verildi. Haftasonu ilaçları verilmeyen Nesrin Gençosman’ın durumu ağırlaştı. Pazartesi günü açık görüş günüydü ve o günkü ziyaretçisi ablasıydı.

KONUŞMA GÜÇLÜĞÜ
Açık görüşe bitkin biçimde gelen Nesrin Gençosman, görüşün bir kısmında konuşma güçlüğü çekmeye başladı. Kardeşinin hayati tehlike arz eden bir durumda olduğunun ablası tarafından cezaevi yönetimine bildirilmesinin ardından Gençosman, bir kez daha revire gönderildi.
Ancak zaturre ciğerlerini sarmış olmasına
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'2.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'3.Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonları" hazırlığı içindeyiz4.Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı5.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı
6.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor7.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'8.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var9.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi10.Bunaltıcı sıkıntılar

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduy...

Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir s...

Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonlar...

Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı


