Ortaokul öğrencileri 'Hukuk ve Adalet' için Adana Adliyesi'nde

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Mayıs 18 2015
Adana Sarıçam Evliya Çelebi İlköğretim Okulu öğrencileri, ortaokullarda seçmeli olan 'Hukuk ve Adalet' dersi uygulamaları kapsamında Adana Adliyesi'ni gezip duruşma izledi.
Ortaokul öğrencileri 'Hukuk ve Adalet' için Adana Adliyesi'nde
Adana Sarıçam Evliya Çelebi İlköğretim Okulu öğrencileri, ortaokullarda seçmeli olan 'Hukuk ve Adalet' dersi uygulamaları kapsamında Adana Adliyesi'ni gezip duruşma izledi.

Türkiye'de adalete daha iyi erişim için hazırlanan 'Koruyucu Hukuk Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi' bünyesinde, Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında, ortaokul 6 ve 7'inci sınıflarda 'Hukuk ve Adalet Dersi Öğretim Programı ile Materyali' dersi 2013- 2014 eğitim öğretim yılından itibaren seçmeli olarak uygulanmaya başladı.

MAHKEME SALONUNDA DURUŞMA İZLEDİLER

Ders kapsamında Evliya Çelebi İlköğretim Okulu 7'inci sınıfında öğrenim gören 20 öğrenci, müdür yardımcısı İlyas Yağız, rehber öğretmeni Esra Nur Harman ve sosyal bilgiler öğretmeni Bedi Usluoğlu eşliğinde Adana Adliyesi'ni gezdi. Öğrenciler ilk olarak Adliye Ek-2 hizmet binasında bulunan 3. Tüketici Mahkemesi'nde duruşma izledi. 20 öğrenci ile öğretmenler, mahkemede görülen davaları birebir takip edip işleyişi yerinde gördü. Öğrenciler, duruşma aralarında da mahkeme hakimi Zeynep Kurtuluş Yetim'e merak ettiklerini sorup bilgi aldı.

ÇOCUK SAVCISI ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Öğrenciler daha sonra adliye ana binası Cumhuriyet Başsavcılığı toplantı salonunda Adana'nın 2 kadın savcısından biri olan Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Fatma Arıkan ile Avukat ve Memur Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Kıvanç Odabaşıoğlu ile görüştü. Cumhuriyet savcıları, öğrencilere adliyenin işleyişi hakkında genel bilgiler verip, hakim ve savcılık mesleği ile ilgili görüşlerini aktardı. Öğrenciler de özellikle Çocuk Suçları Savcısı Fatma Arıkan'a sorular sorup, adalet ve hukukun işleyişi hakkında merak ettiklerini öğrenmeye çalıştı.

'KÜÇÜK YAŞTA SUÇA KARIŞMAK HAYATINIZI OLUMSUZ ETKİLER'

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Savcı Fatma Arıkan, küçük yaşta suça karışmanın, hayatlarının geri kalanını olumsuz etkileyeceğini belirterek, "Suç işlemek, suça karışmak sebebi ne olursa

Bu haberler de ilginizi çekebilir