Paşinyan’dan Putin’e şok!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 9 2024
Paşinyan yönetimi, 2024 yılında Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'ne (KGAÖ) katkı payını ödememe kararı aldı.
SAMANYOLUHABER.COM- MOSKOVA
Rusya’yı şoke eden açıklama, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) zirvesi için Moskova'ya geldiği ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüştüğü gün geldi.
Konuyla ilgili açıklama, Ermenistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü Ani Badalyan’dan geldi. Badalyan yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın bu yıl KGAÖ'nun faaliyetlerinin finansmanına katılmayacağını bildirdi. Aynı zamanda Erivan bu kararın sınırlı formatta alınmasına da itiraz etmeyeceğini belirtti.
Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü ise bu açıklamayı, "Ermenistan CSTO'nun üyesi olmaya devam ediyor" sözleriyle yanıtladı.
Aynı zamanda RIA Novosti'den bir kaynak,KGAÖ'nun Ermenistan'ın örgütün bir üyesi olarak kalmaya devam ettiği ve onunla bir tür etkileşimin bulunduğunu açıkladı. "Ermenistan temsilcisi ile KGAÖ arasında çalışmalar sürüyor, ancak tam kapsamlı değil" dedi.
Nisan ayında KGAÖ Genel Sekreteri Imangali Tasmagambetov, örgütün Ermenistan'a karşı yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirtti. Aynı zamanda, Erivan'ın egemenlik hakkı gereği, KGAÖ'dan çekilmesinin olası bir karar olduğunu da söyledi.
Uzmanlar, Ermenistan'ın KGAÖ'dan ayrılması durumunda Güney Kafkasya'daki güç dengesinin değişebileceğini belirtiyor" diye uyardı.
Paşinyan ve Putin Moskova'da buluştu
Nikol Paşinyan, 8 Mayıs'ta Ermenistan'ın dönem başkanlığını yaptığı Avrasya Ekonomik Birliği Yüksek Ekonomik Konseyi'nin (EAEU) toplantısına katılmak üzere Moskova'ya geldi.
Paşinyan Vladimir Putin'le de görüştü. Paşinyan, gelmeden önce, Ermenistan ile Rusya arasında birçok sorunun biriktiğini
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı4.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!5.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!
6.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!7.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...8.Cem Küçük Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş: 'Büyük fırsat, Ekrem Bey kaçırmasın'9.Sinan Ateş davasında sıcak gelişme!10.Açıklandı: AİHM'deki Kavala dosyasında yeni gelişme

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







