MHP'den Erdoğan'a şartsız destek!

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başbakan Erdoğan'ın 48 maddeye yönelik önerisi ile ilgili, "MHP'nin şartı şurtu yok. Hodri meydan. Bu teklif Sayın Devlet Bahçeli'ye aittir." dedi.

MHP'den Erdoğan'a şartsız destek!

  • MHP'den Erdoğan'ın 48 maddeye yönelik teklifine cevap: Biz hazırız
  • 'Anayasayı değiştirmek  tüm siyasi partilerin, siyaset kurumunun topluma karşı bir taahüdüdür.'
  • 'MHP olarak biz bu noktadaki her türlü gayrete varız, katkıya hazırız'

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Şandır, Erdoğan'ın 48 maddeyi Meclis'ten geçirelim önerisi ile ilgili bir soru üzerine, "MHP'nin şartı şurtu yok. Hodri meydan. Bu teklif Sayın Devlet Bahçeli'ye aittir. Anayasayı değiştirmek ve  bu anayasayı yenilemek tüm siyasi partilerin, siyaset kurumunun topluma karşı bir taahüdüdür. MHP olarak samimiyet ile böyle bir uzlaşma komisyonunun kurulmasını, mümkün olabilenin yapılmasını ve bunun gerçekleştirilmesini yani kanunlaştırılmasını ilk baştan söyledik. Son Meclis Başkanı'nın ziyaretinde de Genel Başkanımız komisyonu başarılı bulduğunu, uzlaşılan konuları mümkün olduğunca artırarak kanunlaştırılması ama çalışmaya da devam edilmesi gerektiğini söyledi. Biz de söylüyoruz. Bu çalışma devam etmelidir, mutlaka sonuçlandırılmalıdır.  Ama birlikte varılan sonuçlara herkes sahip çıkmalıdır. Aması, fakatı, ancağı yok bu işin. Toplum TBMM'den, siyasi partilerden çözüm beklemektedir. MHP olarak biz bu noktadaki her türlü gayrete varız, katkıya hazırız." diye konuştu. 

Başbakanı samimi ve ciddi olmaya davet eden Şandır, "Bir iftar yemeğinin havasında böyle sokak ağzı ile meydan okurcasına muhalefeti samimiyete davet etmeye hakkı yoktur. Muhalefet buradadır. Ama iktidar partisi Sayın Başbakan'ın başkanlık hayali ile Kürt sorununu  PKK'nın talepleri doğrultusunda çözme vaadi, anayasa çalışmalarını tıkamaktadır. Varılan 48  maddelik uzlaşmayı önemli buluyoruz. Bunun kanunlaştırılması için MHP hazırdır." dedi. 

"ASLA KABUL EDİLEMEZ ASLA HAKLI GÖRÜLEMEZ"

Şandır, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın kadın gazetecilere yönelik tepki çeken sözleri ile ilgili, "Bu kutsal binaya hatta Türk milletine yakışmaz bir üslup izledik dün. Özellikle basın çalışanlarına, özellikle de bir hanım gazeteciye karşı bu çirkin davranışı telin ediyoruz. Asla kabul edilemez asla haklı görülemez. Kendi grubu da kendi seçmeni de kendi ailesi de bu milletvekilinin tekerrür eden, bir çok defa ortaya çıkan bu tavrını telin edecek, mahkum edecektir. Bu arkadaşımız yaptığının doğru olmadığını düşünüp, kendi vicdanında toplum nezdinde özür dileyecektir." değerlendirmesinde bulundu. 

CİHAN

<< Önceki Haber MHP'den Erdoğan'a şartsız destek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER