Rasim Ozan Kütahyalı'ya gözaltı şoku!

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Eylül 18 2015
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in şikayeti üzerine açılan "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" davasında, hakkında yakalama kararı çıkarılan Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'nın önceki gün Sakarya'da gözaltına alındığı öğrenildi.
Rasim Ozan Kütahyalı'ya gözaltı şoku!
İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 11 Eylül Cuma günü görülen 6. duruşmaya tutuksuz sanık Rasim Ozan Kütahyalı katılmamıştı. Bunun üzerine mahkeme de Sanık Rasim Ozan Kütahyalı'nın yapılan aramalara karşılık bulunamadığını ve savunma vermekten kaçındığını belirterek hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar vererek duruşmayı ertelemişti.

SAKARYA'DA GÖZALTINA ALINDI 
Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde geçtiğimiz çarşamba günü polisler tarafından gözaltına alınan Kütahyalı, mevcutlu olarak Hendek Adliyesi'ne getirildi. Hendek Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Kütahyalı'nın yüzüne yakalama emri okundu.

"BENİM BU EYLEMİM SORUMLU GAZETECİLİK YAPTIĞIMIN BİR KANITIDIR" 
Kütahyalı yaptığı savunmasında o günlerde Fatih Terim ve Ünal Aysal arasında büyük bir tartışma meydana geldiğini belirterek, "Ünal Aysal, Fatih Terim'e mesaj çektiği ancak kendisine ulaşamadığı, Fatih Terim'in de mesajı aldığı halde Ünal Aysal'a dönmediği tartışılıyordu. Ünal Aysal, Fatih Terim'in mesajı aldığını ancak kendisine kasten dönmediğini söylüyordu. Fatih Terim ise mesajın kendisine ulaşmadığını ve Ünal Aysal'ın kendisine ve kamuoyuna yalan söylediğini iddia ediyordu. Kamuoyu ikiye bölünmüştü. Ben tanınmış ve sorumlu bir gazeteci olarak hangisinin yalancı olduğunu kamuoyunu aydınlatmak için araştırdım. Araştırmalarım sonucunda Fatih Terim ve Ünal Aysal arasındaki mesaj kayıtlarına ulaştım. Mesaj kayıtlarını gazetecilik görevim gereği kamuoyuna paylaştım" dediği öğrenildi.

"BENİM BU EYLEMİM BİR GAZETECİLİK BAŞARIDIR"
"Benim bu eylemim sorumlu gazetecilik yaptığımın bir kanıtıdır" dediği kaydedilen Kütahyalı'nın şunları söylediği belirtildi: "Gerçekleri kamuoyu benim sayemde öğrendi. Benim bu eylemim bir gazetecilik başarıdır. Takdir edilmesi gereklidir ancak hakkımda haksız olarak ceza davası açılmıştır. Amerika da olsaydı bana Pulitzer Ödülü vermeleri gerekirdi. Ayrıca ben haber kaynağ

Bu haberler de ilginizi çekebilir