Savunmasında Erdoğan'a yine 'Başçalan ve hırsız' demişti: Erdoğan yeni dava açtı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 25 2024
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı, eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun mahkeme savunmasındaki ifadeleri nedeniyle dava açtıklarını duyurdu.
Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, mahkemedeki açıklamaları nedeniyle CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını ve “500 bin TL’lik manevi tazminat davası” açtıklarını açıkladı.
Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu açıklamayı yaptı:
Erdoğan'ın 15 Temmuz sonrasında Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı davalardan vazgeçtiğini belirten avukat Aydın şu açıklamayı yaptı:
"Aradan geçen 8 yıla rağmen Kılıçdaroğlu cephesinde asgari siyasi nezaket konusunda bir arpa boyu dahi mesafe alınmadığı aksine kabalığın ve çirkin uslübün bir davranış kalıbına dönüştüğü anlaşılmıştır. Şikayetten vazgeçtiğimiz ve bu nedenle cezalandırma ve siyasi yasak talep etmediğimiz bir dosya üzerinden, sahte bir mağduriyet algısı oluşturulduğu gibi, savunma hakkı kötüye kullanılarak Cumhurbaşkanımızın kişilik hakları ağır bir şekilde ihlal edilmiştir.
Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaret ve iftiraların bir hülasasından ibaret olan mahkemedeki açıklamaları nedeniyle Kılıçdaroğlu aleyhine Ankara Cunhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuş ve Asliye Hukuk Mahkemesinde de 500 bin TL’lik manevi tazminat davası açılmıştır.”
KILIÇDAROĞLU MAHKEMEDE NE DEMİŞTİ?
11 yıla kadar hapis ve siyasi yasak istemiyle yargılanan Kılıçdaroğlu, Ankara 57. Asliye Ceza Mahkemesi’ne verdiği ifadede şöyle savunma yapmıştı:
”Sayın Yargıç, konuşmama başlamadan önce iki hususa dikkat çekmek istiyorum.
Birincisi : Ben buraya işlediğim bir suçtan ötürü kendimi savunmak için değil, işlenen suçları kayıtlara geçirmek, hesabını sormak ve tarihe not düşmek için geldim.
İkincisi : Maruz bırakıldığım bu hukuksuzluğun öznesi ve sebebi ol
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı2.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!3.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'4.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'5.Her bir alışveriş bir risk
6.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor7.Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonları" hazırlığı içindeyiz8.Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı9.İnstagram kullanıcıları tehdit altında: 17,5 milyon kişinin verileri çalındı10.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







