Stagflasyon kapıda... Acı reçete esnafa ve KOBİ'ye!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 1 2018
CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Selin Sayel Böke, zamlar, vergiler, azalan ücretler, artan hayat pahalılığı ve işsizliğin Türkiye ekonomisinde sert inişe işaret ettiğini belirterek stagflasyonun kapıda olduğunu bildirdi. Böke, ekonomideki acı reçeteye karşı yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç olduğunu kaydetti.
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Selin Sayek Böke , ekonomideki kötü gidişata ilişkin kişisel Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu. Böke, sürekli gelen zamlar, vergiler, azalan ücretler, artan hayat pahalılığı ve işsizliğin Türkiye ekonomisinin kötü gittiğine işaret ettiğini belirterek, stagflasyonun kapıda olduğunu dile getirdi.
Ekonomideki kötü gidişatın sorumlusunun "saray rejimi" olduğunu belirten Böke, bu gidişatı durdurmak için yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Böke'nin tweetleri şöyle:
1. Türkiye ekonomisi Saray rejimiyle sert inişe geçiyor. Saray reçetesinin acı olacağı açık! Zamlar, vergiler, azalan ücretler, artan hayat pahalılığı ve işsizlik! Bugün yaşanan bu acı reçetenin başlangıcı.
2. Zamlar sürecek. Ekmek, Doğalgaz, Elektrik zamlandı. Baskın seçim baskın zamlarla sonuçlandı. Acı reçete hepimizi ama en çok emekçileri, açlık sınırının 1773 TL olduğu yerde 1604 TL asgari ücretle ya da buna yakın kazançlarla geçinmeye çalışan ücretli çalışanları vuruyor.
3. Vergiler artacak. Benzine 22, motorine 14 kuruş zam geldi ama bu zamlar – bugün -- ÖTV’den karşılandığı için pompalara – henüz – yansımadı! Yansıyacak. Çok yakında artan vergiler bakkalda, manavda, markette karşılayacak hepimizi.
4. Durgunluk ve hayat pahalılığı bir arada. MB Başkanının açıklamaları kemer sıkma politikalarıyla ekonominin yavaşlayacağını, ancak bu yavaşlamanın hayat pahalılığına engel olamayacağını ortaya koyuyor.
5. Stagflasyon kapıda. Acı reçetenin hem yavaşlayan ekonomide artacak işsizlik ve iflas tehditleriyle, hem de buna rağmen sürekli artacak hayat pahalılığı yüküyle çalışanlara, KOBİ’ye, esnafa, bu halkın yüzde 99’una yükleneceğinin habercisi.
6. Ücretler azalacak. MB, ‘’ücretler
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'2.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'3.Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonları" hazırlığı içindeyiz4.Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı5.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı
6.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor7.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'8.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var9.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi10.Bunaltıcı sıkıntılar

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduy...

Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir s...

Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonlar...

Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı


