'Suudilerle Suriye'ye girmek gaflet, dalalet ve hatta hıyanet olur'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Şubat 14 2016
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları üzerine, Suudilerle Suriye'ye girmenin gaflet, dalalet ve hatta hıyanet olacağını söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları üzerine, Suudilerle Suriye'ye girmenin gaflet, dalalet ve hatta hıyanet olacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun, Suudi Arabistan'ın Türkiye'deki üslerde keşif çalışması yaptığını, Suudi uçaklarının İncirlik'e geleceği ve 'Türkiye ve Suudi Arabistan'la Suriye'de kara operasyonuna girebiliriz' açıklamasına yazılı tepki gösterdi.

Böyle bir kararın cinnet olduğuna vurgu yapan Çıray, "Dış politikadaki gaflet, dalalet ve ihanet karışımı politikalardan duyduğum endişeleri Türk milletiyle paylaşmayı ahlaki, vicdani ve siyasi yükümlülük sayıyorum. Kişisel hedeflerini hayata geçirmeye ve Türk milletini yeniden formatlamaya kilitlenmiş bir tek adam iktidarının ipoteğine girmiş bulunuyoruz. Saray otokratı, bu uğurda şeytanla işbirliğini dahi göze almış görünmektedir. Suudiler bizim 'stratejik ortaklarımız' olamaz. Bu, Türkiye'yi aşağılayacak şekilde Suudi Arabistan arasındaki tarihsel ilişkilerin alt üst edilmesidir." dedi.

Çıray, CHP'nin, Türkiye'yi, evrensel bir barış perspektifine dayalı, doğruluğu tecrübeyle sabit bir dış politika anlayışının kurucusu olarak, Türk milletini mutlak bir felakete götürecek bu ölümcül gidişi önleme sorumluluğu olduğunu vurguladı. CHP'nin, ülkenin harcını oluşturan değerleri tarumar edecek bir mezhepsel savaş çılgınlığına Türkiye Cumhuriyeti'nin taraf olmaya sürüklenmesine izin vermeyeceğini de aktardı.

"DOLAR 3 BİN 500 LİRA OLUR"

Milletvekili Aytun Çıray, şöyle dedi: "Türk gençlerine, kişisel hayalleriniz ve başkalarının davası yüzünden kıymayın. Böyle bir savaşa girmeniz ekonomiyi tamamen bitirir. Turizm, bugün olduğundan beter olur, dolar 3 bin 500 liraya çıkar. Kaldı ki yüksek askeri uzmanlarımız ve stratejistlerimizin kapalı kapılar ardında uyardıkları gibi Suudi Arabistan, başta lojistik kapasitesindeki ve kara kuvvetlerindeki çok yönlü yetersizlikler yüzünden Suriye'ye yapılacak bir kara harekatında bütün yükü Türk ordu

Bu haberler de ilginizi çekebilir