Tartışılan SADAT Başkanı güvenlik zirvesinde
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 23 2018
Afrin harekatı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan "Güvenlik Zirvesi" toplantısı sona erdi. SADAT Başkanı ve Cumhurbaşkanı Danışmanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin, toplantıda, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın yanına oturması dikkat çekti.
Zirvede, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları, İçişleri, Dışişleri, Milli Savunma Bakanları ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Başdanışmanlar Adnan Tanrıverdi ve Mustafa Varank da yer aldı.

TARTIŞILAN SADAT (ULUSLARARASI SAVUNMA DANIŞMANLIĞI)
Adnan Tanrıverdi, SADAT adlı uluslararası bir savunma danışmanlığı şirketinin de kurucusu… Çok tartışılan bu şirket, amacını ‘'Silahlı Kuvvetlerin ve İç Güvenlik Güçlerinin organizasyonu, stratejik danışmanlık, askeri eğitim ile donatım alanlarında hizmet, İslam ülkeleri arasında savunma ve savunma sanayi işbirliği ortamı oluşturmak, İslam dünyasının kendine yeterli bir askeri güç olarak hak ettiği yerini almasına yardımcı olmak” biçiminde açıklamıştı.
Askeri ve güvenlik alanında pek çok eğitim de veren şirketin, kursları arasında, “Gayri Nizamı Harp, Keskin Nişancılık, Kara Harekatı, Koruma, Tahrip, İleri Teknik Muharebe, “Topçu ve Havan İleri Gözetleyicilik”, Tank, Zırhlı Araç Avcılığı” gibi eğitim paketleri bulunuyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'2.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'3.Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonları" hazırlığı içindeyiz4.Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı5.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı
6.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor7.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'8.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var9.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi10.Bunaltıcı sıkıntılar

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduy...

Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir s...

Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonlar...

Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı


