Turgay Şeren ebediyete uğurlandı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Temmuz 10 2016
84 yaşında hayatını kaybeden Galatasaray ve A Milli Futbol Takımı'nın efsane ismi Turgay Şeren için Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da veda töreni düzenlendi.

Törene, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray camiasının önde gelen isimleri, Galatasaray futbol takımı oyuncuları ve teknik direktör Jan Olde Riekerink katıldı. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan veda töreninde ilk konuşmayı Turgay Şeren'in oğlu Emre Şeren yaptı. Emre Şeren, "Atatürk babam için, dedeme 'Bunu lider olarak yetiştireceksin, adı da Türkay olacak' demiş. Babam bu isme layık oldu diye düşünüyorum. Onun ardından söylenenler bizim için gurur verici. Babam hayatını Galatasaray'a adadı. Cennette Berlin Panteri'ne ihtiyaç varmış, efsaneler tekrardan buluştu" ifadesini kullandı.
Galatasaray İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın ise bir dönem birlikte forma giydiği Turgay Şeren için, "Sevgili kaptanımın bendeki anısı çok değişik. Bugün bir an için 50 yıl gerilere döndüm. Turgay ağabey bir kaptan, simge olmuş bir kişilikti. O kuşakta doğan çocukların ismi Turgay'dı, Metin'di... Onur duyduğumuz bir Galatasaraylıydı. Galatasaray'ın büyümesinde çok büyük bir katkısı var. Simge olmuştu, semboldü, idoldü. Turgay ağabey yaşamının her döneminde Galatasaray'ı düşündü. Nur içinde yatsın" diye konuştu.
Özyalçın, futbol takımı ile birlikte Türk Telekom Arena'daki törene gelen teknik direktör Jan Olde Riekerink için de, "Böylesine anlamlı bir günde hocamız Riekerink'i de kutluyorum. Galatasaray sevgisine sahip çıkmanızı içtenlikle kutluyorum" dedi.
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ise, şunları söyledi:
"Bugün hepimiz için çok zor bir gün. Galatasaray'ın yetiştirdiği özel bir insan, kalecimiz, kaptanımız teknik direktörümüz, biricik Turgay ağabeyimizi son yolculuğuna uğurlamak için buraya toplandık. Turgay ağabey, Cumhuriyetimizin bize armağan ettiği altın neslin bir parçasıydı. Okul takımında forvet olarak başladığı futbol kariyeri, Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı’nın kalesine geçmesiyle birlikte efsaneye dönüştü. 1951'de Berlin'de Batı Almanya'ya karşı yapılan ve Türkiye'ni
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'2.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'3.Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonları" hazırlığı içindeyiz4.Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı5.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı
6.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor7.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'8.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var9.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi10.Bunaltıcı sıkıntılar

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduy...

Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir s...

Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonlar...

Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı


