Türk Koleji'nin açılışını Romanya Senatosu Başkanı yaptı

Türk Koleji'nin açılışını Romanya Senatosu Başkanı yaptı

Romanya'ya kazandırdığı uluslararası olimpiyat madalyalarıyla adından övgüyle söz ettiren Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi yeni binasına kavuştu. Ülkenin en büyük eğitim yerleşkesine sahip okulun açılışını Romanya Senato Başkanı Calin Popescu-Tariceanu yaptı. Popescu-Tariceanu, okulu 'Büyüklük olarak, kalite olarak özellikle vizyon olarak etkileyici bir yatırım' sözleriyle övdü.

Romanya'da 20. hizmet yılını geride bırakan Lumina Eğitim Kurumları, muhteşem bir törenle yeni okulunu hizmete açtı. Uluslararası alanda kazanılan 530 madalya ile 'madalya fabrikası' olarak nitelenen lise, yeni yerleşkesine kavuştu.

26 bin metrekarelik kapalı alanıyla ülkenin en büyük eğitim yerleşkesi olan okulun açılışına Romanya protokolü üst düzeyde ilgi gösterdi. Ülkenin iki numaralı koltuğunda oturan Senato Başkanı Calin Popescu Tariceanu'nun yanı sıra, Enerji Bakanı Andrei Gerea ile Teknoloji, Eğitim ve Kültür bakanlığı müsteşarları törende hazır bulundu.

Romanya parlamentosundaki Türk azınlığı milletvekili Hüseyin İbram ile azınlıklardan sorumlu Başbakanlık Müsteşarı Amed Aladin'in yanı sıra çok sayıda soydaş, Türk ve Romen veli de açılış heyecanına ortak oldu.

TARICENAU'DAN ÖĞRENCİLERE: OKULDA ÖĞRENDİKLERİNİZDEN ŞAŞMAYIN

Romanya Senato Başkanı Calin Popescu Tariceanu, yaptığı konuşmada öğrencilere, 'Kendinize güvenin, arkanızda 20 yıllık bir mazi var' sözleriyle cesaret verdi. Tariceanu, "İyiyle kötüyü ayırmada okuldan öğrendiklerinizden şaşmayın. Başarı çıtasını daha da yukarılara çıkarın." şeklinde konuştu.

Romanya'nın bugün bilişim teknolojisinde bölgesel güç olduğuna vurgu yapan Senato Başkanı konuşmasına şöyle devam etti: "Bunda Bükreş Bilgisayar Lisesi'nin öğrencilerinin başarılarının payı büyüktür. Alınan madalyalar dış dünyada Romanya adına prestijdir. Üstelik bu okulun öğrencileriyle, gençler arasında yarış başlamıştır. Bu yarışın kazananı Romanya'dır. Eğitimli ve yarışmacı iş gücüyle, ekonomik ve sosyal kalkınmamızda bu okul bir modeldir." CİHAN
<< Önceki Haber Türk Koleji'nin açılışını Romanya Senatosu Başkanı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER