Türkiye'de 10 çocuktan ikisi düzenli spor yapıyor


Türk Olimpiyat Komitesi araştırmasına göre; Türkiye'de sadece 10 çocuktan 2'si düzenli spor yaparken, günde 2 saatlerini televizyon veya bilgisayar ekranı karşısında geçiriyor.

Araştırma sonucunda, ülkemiz insanları arasında spor yapma alışkanlığının hiç iç açıcı boyutlarda olmadığı belirlendi. Her 10 çocuktan sadece 2'si düzenli spor yaparken, metropollerde yaşayanlarda ise bu durum 10 çocuktan 1 çocuğa düşüyor.

Spor denince de akla neredeyse sadece futbol geldiği ifade edilirken, spor yapan erkek çocukların yüzde 28'i futbol, yüzde 4'ü basketbol, yüzde 4'ü koşu, yüzde 4'ü bisikletle ilgilendiği kaydedildi. Spor yapan kız çocukların ise yüzde 16'sı yüzme, yüzde 4'ü bisiklet, yüzde 3'ü voleybol, yüzde 3'ü koşu ile ilgilendiği ortaya çıktı. Geri kalan yüzlerce spor dalının çok çok düşük yüzdelerde olduğu da belirtildi. Çok az spor yapan çocukların günde 2 saatlerini televizyon veya bilgisayar ekranı karşısında geçirdiği ve bu mevsimin yaz veya kış olması ile de değişmediği ifade edildi.

Ebeveynlerin yüzde 75'inin çevresinde ücretsiz spor yapma imkanı olmasına karşın spora ilgileri çok düşük olduğunun ifade edildiği araştırmada, 10 anne ve babadan sadece 2'sinin düzenli ve bilinçli spor yaptığı da kaydedildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'de 10 çocuktan ikisi düzenli spor yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER