Türkiye'den Yunan adalarına geçişlerde büyük düşüş
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Ocak 7 2021
BM verilerine göre Türkiye'den Yunan adalarına geçişler 2020 yılında 60 binden 9 bin 700'e geriledi. En yoğun geçiş noktası Midilli olurken ilk sırayı Afganlar aldı.

2020 yılında Türkiye'den Yunan adalarına geçiş yapan sığınmacıların sayısında büyük düşüş kaydedildi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) verilerine göre Türkiye'den deniz yoluyla geçişlerin sayısı 2019'da 59 bin 726 olarak kaydedilirken bu rakam 2020'de 9 bin 687'ye geriledi.
Türkiye'den Avrupa'ya kara yolu dahil toplam geçişlerin sayısı ise 15 bin 533 olarak kaydedildi. En yoğun geçiş noktası, 5 bin 846 kişiyle Meriç bölgesi oldu. Yunan adaları arasında en yoğun geçişler ise 4 bin 675 kişiyle Midilli, bin 472 kişiyle Sisam ve bin 139 kişiyle Sakız Adası'na gerçekleşti.
Afganlar en büyük grup
2020 yılında Avrupa'ya geçenlerin yüzde 35,8'ini çocuklar ve yüzde 23,4'ünü kadınlar oluşturdu. Sığınmacılar arasında yüzde 36 ile Afganlar en büyük grup olurken Afganları yüzde 23,3'lük oranla Suriyeliler ve yüzde 10,3 ile Kongolular izledi.
Avrupa'ya sığınmacı akınının zirve yaptığı 2015 yılında sadece deniz yoluyla 856 bin 723 kişi Avrupa'ya geçiş yapmıştı.
Yunan hükümetinin verilerine göre Yunan adalarında şu an yaklaşık 17 bin sığınmacı bulunuyor. 2020 başı itibarıyla Midilli, Sakız Adası, Sisam, Leros (İleryoz) ve İstanköy adalarında 42 bini aşkın sığınmacı, kapasite sınırını aşan kamplarda tutuluyordu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduya talimat verdi'2.Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir savaşçıyım'3.Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonları" hazırlığı içindeyiz4.Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı5.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı
6.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor7.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'8.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var9.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi10.Bunaltıcı sıkıntılar

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

İngiliz medyası yazdı: 'Trump, Grönland için orduy...

Maduro'dan oğlu aracılığıyla ilk mesaj: 'Ben bir s...

Zelenskiy: Rusya'ya karşı yeni "savaş operasyonlar...

Washington iki Rus vatandaşını serbest bıraktı

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı


