Uzun: Hayvan hakları yasayla korunması gerekiyor

Uzun: Hayvan hakları yasayla korunması gerekiyor

Hayvan Hakları Konfederasyonu Çankırı İl Temsilcisi Dilek Uzun, "Hiçbir hayvana kötü davranılamaz, acımasız ve zalimce eylem yapılamaz. Bir hayvanın öldürülmesi zorunlu olursa, bu bir anda, acı çektirmeden ve korkutmadan yapılmalıdır." dedi.

Hayvanların eğitim amaçlı dahi olsa bile özgürlükten yoksun bırakılmaması gerektiğini belirten Uzun, "Geleneksel olarak insanların çevresinde yaşayan bir türden olan bütün hayvanlar uyumlu bir biçimde türüne özgü yaşam koşulları ve özgürlük içinde yaşama ve üreme hakkına sahiptir. İnsanların yanlarına aldıkları bütün hayvanlar doğal ömür uzunluklarına uygun sürece yaşama hakkına sahiptir. Bir hayvanı terk etmek acımasız ve aşağılık bir davranıştır. Bütün çalışan hayvanlar iş süresi ve yoğunluğunun sınırlandırılması ve güçlerini artırıcı bir beslenme ve dinlenme hakkına sahiptir." diye konuştu.

Hayvan ölümüne de saygı göstermenin gerekliliğine vurgu yapan Hayvan Hakları Konfederasyonu Çankırı İl Temsilcisi Dilek Uzun, hayvanın öldürüldüğü şiddet sahnelerinin sinema ve televizyonda yasaklanması, hayvanları koruma ve savunma kurallarının hükümet düzeyinde temsil olunması, hayvan haklarının da insan hakları gibi yasayla korunması gerektiğine işaret etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Uzun: Hayvan hakları yasayla korunması gerekiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER