Vekillerin 3 aylık maliyeti dudak uçuklattı

Emekli ve mevcut milletvekillerinin 2015 yılının ilk 3 ayında Meclis’e maliyeti 52.8 milyon lira oldu. Vekillerin, ödenek, zam ve tazminat ödemesi, 30.5 milyon lira olarak gerçekleşti.

Vekillerin 3 aylık maliyeti dudak uçuklattı

Yasama dönemi biterken eski ve yeni vekillerin ilk 3 ayda Meclis’e maliyeti 52.8 milyon lira olarak gerçekleşti.

Milletvekili Hizmetleri Başkanlığı’nın başlangıç ödeneği 216.6 milyon lira olurken, veriler, ilk 3 ayda ödeneğin yüzde 25’inin harcandığını ortaya koydu.

2.3 MİLYON LİRA TEDAVİYE

TBMM’nin ilk 3 aylık bütçe gerçekleştirme raporuna göre, milletvekillerine ödenek, zam ve tazminat ödemesi; 30.4 milyon lira olarak gerçekleşti. Milletvekillerinin üç aylık zam ve tazminatı 10 milyon lira, ödenekler toplamı ise, 20.4 milyon lira oldu.

Milletvekillerinin tedavi giderlerine 2.3 milyon lira ödendi. Tedavi ve sağlık malzemesi giderleri 2.1 milyon lira olurken, ilaç giderleri 176.7 bin lira olarak gerçekleşti. Eski vekillerin aileleriyle birlikte sağlık harcaması ise, 17. 5 milyon lira olarak gerçekleşti.

1.3 MİLYON LİRA İLETİŞİME

Raporda, posta, telgraf, telefon, internet ve yolcu taşıma giderleri şeklinde hizmet alımı 1.3 milyon lira oldu. Rapora göre, milletvekilleri ve eski vekillerin tüm kalemler dahil toplam harcamaları ilk 3 ayda 52.8 milyon lira olarak gerçekleşti.

BU KOLTUKLAR ÇOK AMAÇLI

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'te, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin katkılarıyla, "Fotoğraflarla Parlamentonun 95 Yılı" adı altında, farklı yasama dönemlerinde çekilmiş 95 fotoğrafın yer aldığı sergiyi açtı. Sergide yer alan fotoğrafları incelerken 23 Nisan 1920'de Meclis'te açılışa dair ilk fotoğrafı gören Çiçek, "Yeni teknolojiyle temizleyemedik mi" diye sordu ancak hayır cevabını aldı. Meclis'teki kavgaya ait fotoğrafın önünden hızla geçen Çiçek, uyuyan vekillerin fotoğrafının yer aldığı kareyi görünce de "Bu koltuklar çok amaçlı" diye konuştu.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Vekillerin 3 aylık maliyeti dudak uçuklattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER